2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A vírus okozta helyzet miatt idén szinte az összes nagyobb lélegzetvételű kulturális eseményt, fesztivált, rendezvénysorozatot, találkozót lemondták. Voltak, akik még vártak, reménykedtek, hogy mindez megváltozik, de az idő előrehaladtával a szervezés ellehetetlenült. Így járt a marosvásárhelyi VIBE fesztivál szervezőgárdája is, amely jövőre halasztotta a soron következő eseménysorozatot. Tegnapi lapszámunkban interjút olvashattak a fesztivál főszervezőjével, most a szervezőcsapat közleményét közöljük. 

„Kedves vájbolók, kedves mindenki, aki érdeklődéssel követi az erdélyi magyar rendezvények sorsát!

Az elmúlt három évben együtt voltunk Bélák, közösen takarítottuk a Maros-partot, és azóta is tőlünk hangos Marosvásárhely. A VIBE-ot fiatalok szervezik fiataloknak, a zenén és a bulikon túl a Koliban példaképeinkkel találkozunk, a Fashion Cornerben az erdélyi designerek termékeiből szemezgetünk, a Kerengőben együtt jammelünk.

My VIBE. My TRIBE. Köszönjük a sok kedves üzenetet és biztatást, amit az elmúlt időszakban mindenkitől kaptunk. Több forgatókönyvet és lehetőséget számba vettünk, utolsó percig reménykedtünk abban, hogy a negyedik kiadást meg tudjuk szervezni idén. Pontosan egy hónap múlva kezdődne, és már építenénk a nagyszínpadot… De nekünk a fesztiválozók biztonsága a legfontosabb, ezért a VIBE negyedik kiadását 2021. július 1-4. között fogjuk megszervezni. Lesz VIBE, online!

Július elején, ha nem is a Maros-parton, de online éljük át a VIBE-ot! Részletes program hamarosan. Mi lesz a jegyekkel? Az idei évre megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek a következő kiadásra. A további jegyinformációkkal kapcsolatban hamarosan jelentkezünk. Reméljük, ez lesz az első és utolsó nyár, amelyet nem együtt töltünk a Maros-parton. Vigyázzunk egymásra, jövőre találkozunk!” – áll a közleményben.