2021. március 7., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A vártnál könnyedebb győzelmet aratott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Astra ellen a labdarúgó 1. liga 18. fordulójában, szombaton.

A háromszékiek csapatnyi hiányzóval várták a gyurgyevóiak elleni találkozót: Bouhenna eltiltás, Fülöp István sérülés miatt nem játszhatott, de a koronavírus is felütötte a fejét a keretben: Fl. Ștefan, Ștefănescu, Achahbar, Fülöp Loránd, Golofca, Nouvier, Gál-Andrezly és Petrila tesztje lett pozitív, mint ahogy Leo Grozavu edzőé is. A nagy gonddal összeállított keret azonban így is versenyképes tizenegyet biztosított, a tartalékos csapat is elég volt a 

gólözönös sikerhez, noha olyan játékosok, mint Purece vagy Aganović így is csak a kispadon kaptak helyet. 

A taktika a rendelkezésre álló játékosokhoz alkalmazkodott. Ezúttal sokkal direktebben, hosszú passzokkal játszott az OSK a megszokott türelmes passzolgató építkezés helyett, így a labdát többnyire az Astra birtokolta. Rá is ijesztett a 4. percben Daniel Bruno a házigazdákra, amikor üresen kapta az ötös sarkán, de nem tudta elcsavarni a szöget jól záró Niczuly mellett. A 11. percben azonban az OSK megszerezte a vezetést. Dimitrov jobb oldali beadására a marosvásárhelyi Kovács Lóránt érkezett remek ütemben, és a hálóba fejelt (1-0). Egy perccel később duplázhatott volna, de Šafranko fejes passza nem érkezett pontosan a lábára.

A gól után az Astra sokáig nehezen tért magához, amikor azonban ismét veszélyesebbé vált volna, megszületett a második hazai gól. Az Astra belső védői hibája folytán Eder kapta egyedül, megpróbálta elhúzni Popa mellett, aki mindenestől elsodorta. Az emlékezetes párizsi rasszizmusbotrány óta első mérkőzését vezető Sebastian Colțescu büntetőt ítélt, amelyet Vașvari gólra váltott (2-0). Az első félidőnek ezzel még nem volt vége. A 45. percben a két bajnoki szünetben érkező játékos kombinált gólt érően. Tamás Nándor betört a jobb oldalon, lapos beadását pedig Eder becsúszásból a hálóba küldte (3-0).

Szünet után a Sepsi OSK inkább a védekezésre összpontosított, ám így is veszélyesebbnek tűnt ellenfelénél. A 75. percben pedig az alig beállt Bajrović ezt igazolta: könnyedén alakított ki magának lövőhelyzetet, és 20 méterről a hosszú alsó sarokba küldte (4-0).

Az Astra szépítéséhez is a Sepsi OSK játékosai kellettek. A 86. percben ugyanis Tincu lábáról csorgott a kapuba a labda Budescu beadását követően (4-1).

A győzelemmel a Sepsi OSK megerősítette a 4. helyét a rangsorban, és statisztikailag még 10-12 pontra van szüksége ahhoz, hogy a felsőházban folytathassa az alapszakasz után. Az első pontokat már kedden megpróbálhatja megszerezni, amikor a Konstancai Viitorul otthonába látogat. A meccs délután fél négykor kezdődik.

 Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldala


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 18. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Gyurgyevói Astra 4-1 (3-0)

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, zárt kapu. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Ovidiu Artene (Vaslui). Tartalék: Andrei Antonie (Bukarest). Ellenőr: Nicolae Grigorescu (Temesvár).

Gólszerzők: Kovács (11.), Vașvari (41. – büntetőből), Eder (45.), Bajrović (75,), illetve Tincu (86. – öngól).

Sárga lap: Kovács (43.), illetve Găman (82.).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, B. Mitrea (80. Dumitrescu), Csiszér – Kovács (66. Marković), Vașvari, Fofana, Eder (80. Dumitrescu) – Šafranko (72. Bajrović), Tamás Nándor.

Astra: Popa – Sousa, Graovac, Găman, D. Bruno – Crepulja (80. Boe Kane) – Stahl (62. Merloi), Răduț (62. Balaure), Čanađija (46. Wüttrich), V. Gheorghe (46. Budescu) –  Montini.


Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga, 17. forduló: Jászvásári CSM Politehnica – FC Botoșani 0-1, Gyurgyevói Astra – CSU Craiova 1-1, FC Voluntari – Aradi UTA 0-1, Konstancai Viitorul – Bukaresti FCSB 2-2; 18. forduló: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1, Bukaresti FCSB – FC Voluntari 2-1, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Gyurgyevói Astra 4-1, Aradi UTA – FC Argeș Pitești 1-2, CSU Craiova – Konstancai Viitorul 1-1. 


Mintegy 200 hóember „szurkolt” az OSK-nak a szombati bajnokin

Mintegy 200 hóemberrel népesítették be a lelátót a Sepsi OSK labdarúgócsapatának szombati mérkőzésére a sepsiszentgyörgyi szurkolók. A drukkerek így próbálták biztosítani a jelképes közönséget a bajnokin, amelyet a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszottak. A hóemberek többsége hóból, némelyike kartonból készült, és a klub színeit hirdető piros-fehér mezt, sálat vagy sapkát kapott.

 Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldala