2021. szeptember 28., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Maros Megyei Tanács

A 2017–2023-as Románia iskoláiért program (tej-kifli program) lebonyolításáért felelős megyei bizottság nevében tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy 2020.09.15-től a program keretében újraindult a tejtermékek, pékáru és alma osztása a Maros megyei normál programmal működő akkreditált állami és magánóvodákban, valamint az általános iskolákban és a középiskolákban. 

A termékeket a Maros Megyei Tanács által kötött keretszerződések 3. számú alszerződése alapján osztják ki a szolgáltatócégek az alábbiak szerint: a tej és tejtermékek szállításával és forgalmazásával a FRIESLAND CAMPINA ROMÂNIA RT. foglalkozik, a LOGISTIC MEDIA POP ART KFT. felelős a gyümölcs szállításáért, a pékáru szállítását és forgalmazását a GRANPAN DOR KFT. biztosítja.

A 2020/2021-es tanévben több önkormányzat, így Nyárádszereda, valamint Kibéd, Nyárádgálfalva, Gernyeszeg, Backamadaras, Nyárádremete és Makfalva községekben a polgármesteri hivatal helyi szinten szervezte meg a programhoz kapcsolódó termékek beszerzésére vonatkozó versenytárgyalásokat. Így ezeken a településeken a termékek szállítása és forgalmazása a helyi közigazgatás által kötött szerződések alapján történik.

A járvány kapcsán a tanintézeteknek képzést tartottak arról, hogy milyen procedúra alapján vegyék át és osszák ki a termékeket biztonságos körülmények között, továbbá az óvodáknak és az iskoláknak mindennap jelenteniük kell, hogy a következő napon hány óvodás és tanuló vesz részt fizikailag is a tanórákon, hogy a termékeket szállító cégek tudják, hány adag terméket kell kiosztaniuk a következő tanítási napon.