2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Magyar szemmel címmel fotópályázatot hirdet, amelyre a Kárpát-medencében, az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok jelentkezését várják – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 Az államtitkár kiemelte: „A célunk, hogy az elmúlt időszak számos nehézsége és kihívása után a pozitív dolgokra koncentráljunk, és bemutassuk a minket körülvevő csodákat.” Hozzátette: a nemzeti újrakezdés éve keretében meghirdetett fotópályázat két témára épül: a csodás helyek bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés. 

 Az államtitkár úgy fogalmazott: „Célunk, hogy új formában kapcsoljuk össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítsük a köztünk lévő kapcsolatot, és vizuális formában mutassuk be együtt a magyarok jelenlegi helyzetét, hangulatát és érzéseit.” 

 A felhívásra május 23-án éjfélig lehet jelentkezni a www.kulhonimagyarok.hu oldalon található felhívás szerint. A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma), mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma) és ifjúsági kategória (két téma). A témák között szerepel az újrakezdés, valamint a csodás helyek bemutatása, az ifjúsági kategóriában pedig „Tanulni kell, szeretni kell” címmel olyan fotókkal is lehet jelentkezni, amelyeken a pályázók bemutatják otthoni környezetüket tanuláskor, vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket.

 Minden kategória összes témájában az első helyezett 300 ezer Ft, a második helyezett 200 ezer Ft, a harmadik helyezett pedig 100 ezer Ft nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

 A felhívás részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók.