2021. március 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hétfőn a Romániai Megyei Tanácsok Országos Egyesületének (UNCJR) képviselői közösen tartottak megbeszélést Bukarestben, ahol részt vett Florin Cîţu miniszterelnök és Cseke Attila fejlesztési miniszter is, akikkel a helyi közigazgatás problémáiról és a költségvetési tervezet megalapozásáról tárgyaltak, valamint ezek megszabására tettek javaslatot az egyesület képviselői. 

 „A tegnapi találkozón megvitattuk az állami kiadások hosszú távú fenntarthatóságának biztosítását, hogy az év folyamán a beruházások és megvalósítások idején ne akadjunk fenn az intézmények fenntartási költségeinek elmaradásával, de a helyi közigazgatási problémák megoldásával sem. Abban állapodtunk meg Florin Cîţu miniszterelnökkel, hogy a megyei tanácsok szintjén kiszámítható költségvetési stratégiával kell dolgoznunk a következő négy évben. Arra fogunk javaslatot tenni, hogy miként növeljük a megyei tanácsok szerepét a megyében történő fejlesztéseket illető döntéshozatalban” – emelte ki Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, az UNCJR alelnöke.

A találkozón részt vett Adrian-Ioan Veştea, a Brassó Megyei Tanács, valamint az UNCJR elnöke, Emil Radu Moldovan, a Beszterce-Naszód Megyei Tanács, Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács, és Iulian Dumitrescu, a Prahova Megyei Tanács elnöke is.

A Maros Megyei Tanács  sajtóirodája