2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szatmárnémetiben a Studium-Prospero Alapítvány

A Studium-Prospero Alapítvány pályázatot hirdet szatmárnémeti családorvosok, más szakorvosok, gyógyszerészek, valamint művészeti területen dolgozó fiatalok számára hét szolgálati lakás elfoglalására októberi beköltözéssel. A lakhatási támogatás két évre szól, egyszeri hosszabbítási lehetőséggel. Lakóinknak e két év alatt csak a rezsiköltségeiket kell állniuk.

Hat lakás a Szatmárnémeti Studium Orvosi és Művészi Szolgálati Lakások épületében található, amely 2017-ben épült az Eugen Ionesco utcában, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. Az ingatlan három kétszobás (69 m2) és három egyszobás (39 m2) összkomfortos lakással rendelkezik. Valamennyi lakás konyhája bútorzattal és elektronikai cikkekkel felszerelt. Az épület kertje ideális fiatal családosok számára, zöldövezettel, kis játszótérrel, kerti sütővel, filagóriával, parkolóhelyekkel szolgálja a lakók kényelmét. 

A hetedik meghirdetett lakás a szatmárnémeti Cloşca sugárúton található. A kétszobás tömbházlakás szintén két évre pályázható meg, egyszeri hosszabbítási lehetőséggel. 

A pályázáshoz szükséges dokumentumok: 

* felvételi kérelem (a formanyomtatvány letölthető itt: http://studium.ro/wp-content/

uploads/2019/07/Felv%C3%A9teli-k%C3%A9relem.pdf vagy igényelhető az 

office@studium.ro e-mail-címen)

* munkahelyi igazolás

* kézzel írt indoklás az alapítvány kuratóriumának címezve, amelyben szerepel, hogy miért van szükség a lakhatási támogatásra

* önéletrajz

* a személyi igazolvány másolata

* az utolsó kéthavi fizetésről kiállított bizonylat

* a pályázó házastársának/élettársának/más családtagjának (akivel beköltözne) személyi igazolványáról készített másolat és annak önéletrajza

* gyerek/gyerekek születési anyakönyvi kivonatának másolata

Pályázatukat benyújthatják azok a szakvizsga előtt álló rezidens orvosok is, akik a közelgő szakvizsgájukat követően állással rendelkeznek Szatmárnémeti bármelyik állami egészségügyi intézményében, vagy családorvosként fognak dolgozni Szatmárnémetiben vagy valamelyik környező faluban.

A pályázati iratcsomót, kérjük, küldjék el postán vagy futárszolgálattal a Studium-Prospero Alapítvány Központi Hivatalába (540066, Marosvásárhely, Gen. Avramescu utca 11. szám). Érdeklődni az office@studium.ro címen lehet.

A pályázati anyagban megadott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, kizárólag jelen pályázati felhívásban foglalt kötelezettségeink teljesítéséhez használjuk fel.

Pályázati határidő: 2019. augusztus 30.

A Szatmárnémeti Studium Orvosi és Művészi Szolgálati Lakások, valamint az alapítvány tulajdonában lévő tömbházlakás első lakói 2017 októberében költöztek be: öt orvos, egy gyógyszerész, egy színművész és családjuk. 

A Studium-Prospero AlapítványA Studium-Prospero Alapítványról

A marosvásárhelyi székhelyű Studium-Prospero Alapítvány partnerei támogatásával immár húsz éve azon dolgozik, hogy a marosvásárhelyi állami magyar felsőoktatásban tanuló diákok, egyetemi oktatóik, illetve a fiatal erdélyi magyar orvosok, gyógyszerészek, művészek szülőföldön való boldogulását segítse.

Ezt a célt szolgálják egyetemi oktatók számára épített szolgálati lakásaink Marosvásárhelyen (2003), fiatal, hazaköltöző orvosoknak kialakított lakásaink Sepsiszentgyörgyön (2015), Szatmárnémetiben (2017), Csíkszeredában (2018) és Krasznán (2019). 

A MOGYE, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem háttérintézményeként igyekszünk fejleszteni a magyar orvos- és művészképzés infrastruktúráját, hogy egyetemi hallgatóink itthon is versenyképes tudást szerezhessenek. Ennek érdekében működtetünk orvosi, színház- és filmművészeti szakkönyvtárat Marosvásárhelyen több mint 9000-es könyvállománnyal, indítunk rendszeresen taneszközpályázatot a MOGYE és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatói, doktori iskolája számára, működtetünk vendégtanárprogramot, hirdettünk kutatási pályázatot az MTA-val közösen a MOGYE oktatói, tanársegédei és diákjai számára. A Studium Kiadóban hiánypótló, minőségi, magyar nyelvű orvosi szakkönyveket adunk ki, ötvenet az elmúlt 20 évben.