2020. július 9., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hangulatosnak ígérkező, régi korokat idéző eseményre kerül sor a hétvégén Marosvásárhelyen: az E.O.F European Oldtimer Festival szervezésében a második alkalommal vehetnek részt az érdeklődők az Oldtimer PickNicken, amely – mint azt a címe is sejteti – nem más, mint egy veterán autós, veterán motoros piknik és egész napos rendezvény, amelynek részét képezik majd a különböző versenyek és egy kis kirándulás is.

„Kedves piknikező! Gyere el 2020. június 7-én, vasárnap Marosvásárhelyre, vegyél részt a mi kis időutazásunkon, és éld át a ’60-as, ’70-es évek hangulatát. Gyere régi autóval, motorral vagy bringával. Hozz magaddal pöttyös plédet, fonott kosarat és egyéb piknikcuccot” – írják eseményükről a szervezők.

A marosvásárhelyi Maros-parton zajló rendezvény programja a következő: 11:00 óra – találkozás, regisztráció, érkezés – járművel való behajtás csak regisztrált vendégeknek! A részvételi díj 5 lej egy autóra. 11:30 óra – start. 11:30 – 14:00 óra – egyéni programok, piknikezés, beszélgetés, zenehallgatás. 14:00 óra – ügyességi versenyek. 16:30 – 18:00 óra – beszélgetés, piknikezés, zenehallgatás. 18:00 óra – ügyességi verseny eredményhirdetése és tombolahúzás. 19:00 óra – városi felvonulás, ezt követi egy kis körút Nyárádszeredáig, át a Bekecsen, egyórás pihenő a Gerendás Étterem parkolójában, Kibéden. Innen hazautazás. 21:00 óra – az esemény vége.

A rendezvényre a belépés 5 lejbe kerül autónként, a kiállított járművek részére előzetes vagy helyszíni regisztráció szükséges. 

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a veterán járművek kedvelőit. A részt vevő járművek között tombolán kisorsolnak egy kosarat, aki pedig megnyeri, annak a nyereménye egy minden jóval teli piknikkosár lesz. „Ha úgy gondolod, hogy te is szívesen tennél valamit az ajándékkosarakba, akkor szívesen fogadunk minden felajánlást (tárgyi vagy egyéb)” – írják továbbá a szervezők.

Azon résztvevőkkel, akik már szombaton szeretnének menni, a szervezők tudatják, hogy a helyszínen lehet sátorozni is, vagy az autóban aludni. Ugyanakkor ezt a kívánságot kérik előre jelezni az E.O.F European Oldtimer Festival Facebook-oldalán.