2020. június 4., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A több marosvásárhelyi civil (és nem csak) szervezetből álló Covid-Aid segélyszolgálat április 6-án, hétfőn 49 gyereknek, két idős személynek és egy fogyatékkal élőnek szállított Marosvásárhelyen és Marosszentgyörgyön meleg ételt. Három önkéntes 15 családhoz 51 adag sűrű levest és kenyeret juttatott el. Eddig 18 magánszemély 6480 lejt adományozott, ezenkívül az Eldi, Timko, Therezia, Reea, Alchemist, Loriand cégek karolták fel az akciót. A meleg étel az Alpha Transilvană Alapítvány konyhájában készül.

A támogatandók kiválasztásakor előnyt élveznek a jövedelem nélküli gyermekes családok, különösen az egyedülálló szülők és a jövedelem nélküli idősek, illetve a gyermekes családok és az idős személyek, akiknek jövedelme nem haladja meg a 300 lejt családtagonként. 

A segítőkész önkéntesek, támogatók a 0265-311-727-es telefonszámon jelentkezhetnek, a pénzt a Divers Egyesület (Asociaţia Divers) RO52CECEB00030RON0362124 bankszámlaszámára lehet átutalni, illetve jelezhetik segítő szándékukat az egyesület http://www.divers.org.ro/asociatia-divers/donatii.html internetes elérhetőségén is. 

A napi menüt az Alpha Transilvană konyhájától a 0742-294-495-ös telefonszámon lehet megrendelni, egy menü ára 14 lej, amely 5 lejjel kipótolva kiegészíthető egy levessel vagy második fogással – tájékoztatott Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke.


Fertőtlenítőfolyosóra gyűjtenek 

Két fertőtlenítőfolyosóra gyűjt adományt a marosvásárhelyi Prof. dr. Dorin Nicolescu Urológiai Egyesület a Marosvásárhelyi Urológiai Klinika részére. Az egyesület elnöke, dr. Schwartz Ladislau elmondása szerint a két fertőtlenítőberendezés nagymértékben hozzájárulna a klinikán dolgozó személyzet biztonságához, illetve egészségük megőrzéséhez a továbbiakban. A Maros Megyei Sürgősségi Kórház alárendeltségébe tartozó urológiai klinikát a koronavírusos eseteket fogadó kórházzá nyilvánították. Adományozni az alábbi számlaszámon lehet: IBAN RO10BRDE270SV88935612700.