2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Román Kereskedelmi Bank új szolgáltatásai

A nyugdíjasok otthonukból telefonon kérhetik a BCR-től, hogy nyugdíjukat bankkártyán kapják, az ügyintézésért nem kell a bank székhelyét felkeressék, a bankkártyát pedig házhoz szállítják. Számlát is lehet telefonon fizetni.

Azok a nyugdíjasok, akik úgy döntenek, hogy bankkártyán szeretnék kapni a havi juttatásukat, a *2227-es telefonszámon  hívhatják a BCR ügyfélszolgálatát, ahol az igénylő hozzájárulásával az ügyeletes hivatalnok kitölti a nyugdíjfolyósítási kérelmet, amelyet a nyugdíjosztálynak továbbítanak. A kérelem elfogadását követően a nyugdíjhivatal már a következő, vagy a második hónaptól az ügyfél bankszámlájára folyósítja a nyugdíjat, erről pedig SMS-üzenetben küldenek értesítést.

A koronavírus elleni óvintézkedések miatt fejlesztették ki az idős korosztály védelme érdekében azokat a szolgáltatásokat, amelyek révén telefonon is elvégezhetők bizonyos szolgáltatások, mint kifizetések vagy pénzátutalások – tájékoztatott Marian Ignat, a kereskedelmi bank vezérigazgatója.

A szükségállapot nyomán az alábbi banki műveleteket lehet telefonon végrehajtani: a számlaegyenleg ellenőrzését, útmutatás kérhető az Internet és Mobile Banking szolgáltatásokhoz, sürgősségi esetekben a bankkártya használatával kapcsolatos kérdésekben, új bankkártya házhos szállításával kapcsolatosan, egy számla kifizetése – 300 lej értékig  –, pénzátutalás az Alo24 bankszolgáltatás révén.

A nyugdíjnak bankkártyára való folyósítását azok is igényelhetik, akiknek nincs BCR-bankszámlájuk. Ebben az esetben azonban az internet banking platformon a George applikációt kell letöltsék és regisztráljanak okostelefon, tablet vagy internetre csatlakozott számítógép segítségével. A bankkártya azonnal elkészül és a bank saját költségén házhoz szállítják. Azok a nyugdíjasok, akik letöltik és használják a George applikációt, olyan kedvezményekben részesülnek, mint a bankautomatákból kezelési költség nélkül felvehető összegek, pénzátutalások, vagy az ingyenes fiókkezelés.

A nyugdíjak kártyára való folyósítását az országos Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS hálózatból a *2227-es normál díjas telefonszámon lehet igényelni, külföldről pedig a +4.021.407.42.00-s telefonszámot kell hívni.

A BCR havonta 2 lej kezelési költséget számol fel a nyugdíjasoknak a Comod nevet viselő szolgáltatáscsomagért. 

A bankautomatákból való pénzfelvétel és banki egyenleg lekérdezése, kereskedelmi egységekben bankkártyával való fizetés esetén nem számol fel kezelési költséget, akárcsak az igényelhető három havi nettó nyugdíj hitelfedezete is díjmentes.