2021. március 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az energiaszektor versenypiaca

Az utóbbi hetekben egyre többet hallani a hazai villamosenergia-piac január 1-jétől érvénybe lépett liberalizációjáról. Mit is jelent az árliberalizáció, melyik szolgáltatót érdemes választani, és mire kell odafigyelni az új szerződés megkötésekor, ha a legjobb villamosenergia-árat és szolgáltatást szeretnénk? Többek között ezekre a kérdésekre adott választ nemrég az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság alelnöke az RMKT meghívására tartott online előadásában.

Az energiapiac teljes árliberalizációjáról csaknem egy éve döntött a kormány, azonban egy decemberi felmérés szerint a fogyasztók több mint 90 százaléka nem tudta, hogy 2021. január elsejétől szabadpiaci árat kell fizetnie az áramszolgáltatásért, illetve, hogy az előnyösebb díjszabás érdekében szolgáltatót válthat. A tisztánlátás érdekében az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság alelnöke, Nagy-Bege Zoltán az energiaszektor árliberalizációjáról tartott előadásában a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Online című programsorozata idei első kiadásának keretében az energiaár liberalizálásának fontosabb kérdéseiben próbált eligazítást nyújtani és válaszokat adni az előadás követőinek. Az ANRE alelnökének online bemutatójából megtudhattuk, hogy aki egyáltalán nem köt szabadpiaci szolgáltatóval szerződést, annak akár 13–26%-kal is növekedhet a villanyszámlája. A legjobb ajánlatok összehasonlítására és a megfelelő tájékozódásért a felhasználók az ANRE oldalán egy összehasonlító program segítségével tudnak ajánlatokat böngészni és szolgáltatót választani. A szakember felhívta a fogyasztók figyelmét arra is, hogy az ajánlatban és a szerződésekben leírt feltételeket figyelmesen el kell olvasni, és arra is kitért, hogy bizonyos szolgáltatók ajánlatai bérleti díjat is tartalmaznak, ami kedvezőtlenebb lehet azoknak, akik nagyon kevés áramot fogyasztanak.

Mindenki számára javasolt új szerződést kötni, akár a meglévő szolgáltatóval, akár újjal, és a legjobb, ha ezt online vagy telefonos ügyintézéssel végzi, hiszen minden kereskedő lehetőséget nyújt erre, és így elkerülhető a zsúfoltság is.

Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság létrehozott egy kapcsolattartó számot is: 0374-554-265, ezt híva a témában érdekeltek számára választ adnak a felmerülő kérdésekre. Abban az esetben pedig, ha a szolgáltatások árai változnának, vagy bármely más feltétel változna, legkevesebb 30 nappal a módosítást megelőzően a kereskedőnek kötelessége a fogyasztóval közölnie szándékát, és a fogyasztó eldöntheti, hogy elfogadja-e mindezt, vagy szolgáltatót vált. A teljes előadás megtekinthető az RMKT Facebook oldalán: https://www.facebook.com/watch/live/?v=2195285787270530&ref=watch_permalink


A hibaelhárítás nem a szolgáltatótól függ 

Fontos kiemelni, hogy az esetleges hibajavításokat nem a szolgáltató, hanem a hálózatüzemeltető végzi, Maros megyében például a DEER (Electrica) akkor is, ha más szolgáltatót választunk. Az esetleges gondokat, meghibásodásokat a DEER javítja ki azoknak a díjaknak egy részéért cserébe, amelyeket rátesznek a szolgáltató által kínált energiaárra – tájékoztatott a szakember. A hálózatüzemeltetők ki- és bekapcsolnak áramszünet esetén, ha valakinél bármilyen gond van, kimennek és elhárítják a hibát, ezért a hálózatüzemeltetőket nem szabad összetéveszteni a szolgáltatókkal. Az, hogy hol ki a hálózatüzemeltető, régiónként változik. A három Electrica Rt. (Észak- és Dél-erdélyi, illetve Észak-munténiai) január elsejétől egyesült Distribuţie Energie Electrică România (DEER) néven, az ország közepe – beleértve Székelyföldet is – üzemeltetési szempontból az ő kezében van. Fontos ugyanakkor, hogy a különböző régiók eltérő díjszabással működnek. Ennek oka, hogy a hálózat komplexitása változik: nem mindegy, hogy egy bukaresti hálózatról beszélünk, ahol több elosztóállomás és kábelhálózat van, vagy egy dél-erdélyi hálózatról, amely hegyvidéki, ezáltal sokkal több a légi hálózat, és távolabb vannak az elosztóállomások. Utóbbiak azok, amelyek eladják a villanyáramot, és a számlát kiküldik, vagyis olyan külsős cégek, amelyek bárhol értékesíthetnek az országban. 

Az ANRE alelnöke előadásában hangsúlyozta, hogy az árliberalizáció során nem kell félni a váltástól, de alaposan tanulmányozni kell a szerződéseket.

Mivel január elsejétől teljesen liberalizálták a romániai villamosenergia-piacot, a fogyasztóknak már nem az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) által rögzített árakat kell fizetniük, hanem amelyet a szabadpiacról választanak. Mivel a váltás felkészületlenül érte a fogyasztókat, egy jogszabályjavaslat értelmében március 31-ig tolnák ki azt a határidőt, amíg a lakossági fogyasztók szabadpiaci szerződést köthetnek a jelenlegi vagy egy új szolgáltatóval. Ez azért fontos, mert a fogyasztók 13–26 százalékkal nagyobb villanyszámlára számíthatnak, ha nem kötnek új szerződést, és továbbra is az egyetemes szolgáltatási rendszerben maradnak.

Mint a szakember elöljáróban elmondta, a múlt év végén az ANRE több módosítást is eszközölt, amelyek a hálózatüzemeltetőket, a szolgáltatókat és a fogyasztókat is érintették. Az utolsó percben hozott változtatások után elvárták, hogy 6,5–7 millió fogyasztó el tudja dönteni, kivel fog szerződni úgy, hogy jelentős különbségek vannak a szolgáltatók között. Ez a kérdés nagyon összetett, és ahhoz, hogy jó döntést tudjunk hozni, ismerni kell a rendszer működését is – mutatott rá. 

Illusztráció


A szerződések apró betűs részei

A szakember a továbbiakban betekintést nyújtott a szerződésekben rejlő csapdákra is. 

Az ár szempontjából listavezető ajánlatok apró betűs részeinek átböngészése közben több buktatóra lehet lelni. Van olyan szolgáltató például, amelyik 12 hónapig vagy 1000 kilowattóra elfogyasztásáig biztosítja az ígért alacsony árat. Fontos tisztában lenni a saját fogyasztással, mert míg egy garzonlakás esetében nem fogják átlépni az ezres határértéket egy év alatt, egy háromszobás lakás esetében havi 200 kilowattórás fogyasztás mellett már öt hónap alatt kimerítik a keretet, és utána nem tudni, milyen magas árakat lesznek kénytelenek kifizetni. Olyan ajánlatok is találhatók a legolcsóbbak között, amelyek csak abban az esetben biztosítják az ígért alacsony árat, ha a gázt is az adott szolgáltatótól vásárolja a fogyasztó. Azt is érdemes megnézni, hogy mennyit kell ráfizetni, ha esetleg néhány napot késnek a számla befizetésével, mert lehet, hogy három nap késés annyiba kerül egyes szolgáltatóknál, mint a teljes havi fogyasztás. Mindennek az a tanulsága, hogy nagyon meg kell nézni, pontosan mit kínálnak, melyek a szerződés feltételei, mert egy elsőre jónak tűnő ajánlattal rosszul is lehet járni.

A szakember az alapok ismertetését követően áttért a szerződésekkel kapcsolatos tudnivalókra. Leszögezte: minden szolgáltató maga határozza meg az energia árát, ehhez azonban hozzáadódnak különböző díjak, például szállítási, elosztási, működtetési díjak, illetve a kormány által kiszabottak, például a zöldkártyák vagy az újrahasznosítható energiatermeléshez való hozzájárulás. Ezáltal a szolgáltató által megszabott, például 25 banis energiaárból (kilowattóra) a különböző díjak hozzáadása után 54 banis ár lesz. Ezek a díjak ráadásul minden egyes elfogyasztott kilowattóra energiára rászámítódnak. Az említett díjak országos szinten érvényesek, tehát minden szolgáltató ugyanazokat az értékeket kénytelen rátenni a saját maga által meghatározott energiaárra. A számlákon egyébként mindez szerepel, ahogy az is, hogy mennyi áramot fogyasztunk, mert ez sem mindegy a megfelelő szerződés kiválasztásához. Ehhez első lépésként az ANRE weboldalán található https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife listán megtekinthetők a szolgáltatók és az ajánlatok, amelyek közül választani lehet. Ezt a Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice (ajánlat-összehasonlító) menüpontra kattintva érhetjük el. A tip client (ügyféltípus) menüpontnál a casnic (házi) lehetőséget kell kiválasztani, a tip ofertă-nál (ajánlattípus) pedig az oferte concurenţiale-t, ez vonatkozik ugyanis a szabadpiaci árra.

A megyét is fontos megadni, mert a különböző régiókban eltérőek az elosztóhálózati díjak. Az ár szempontjából (tip preţ menüpont) standard és nappali-éjszakai díjazás közül lehet választani. Előbbi esetében a nap 24 órájában ugyanazok az árak, utóbbi esetében viszont más a helyzet. Ahhoz, hogy minél kevesebb erőművet kelljen ki- és bekapcsolni, ami költséggel jár, egyes termelők inkább nem állnak le, de éjszaka olcsóbban kínálják az áramot, mint nappal. Ez jó választás lehet azoknak, akik késő este, éjszaka aktívabbak, vagy esetleg elektromos fűtést használnak, ilyen ajánlatból azonban nagyon kevés van. Az oldalon ki lehet választani továbbá például, hogy hogyan és milyen gyakran küldjenek számlát, mekkora időszakra szeretne szerződést kötni a fogyasztó, vagy szeretnénk-e megújuló energiaforrásokat használni. Az adatok beírását követően listázza a program az elérhető ajánlatokat az árak szerinti növekvő sorrendbe. Mindenkit csak az összeg érdekel a számla végén, de nem mindig az a legfontosabb. Persze, az is nagyon lényeges, de vannak olyan szolgáltatók, amelyek látszólag olcsóbban adják az energiát, viszont ha elolvassuk a szerződés apró betűs részét is, nyilvánvalóvá válik, hogy nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb választás – hívta fel a figyelmet a szakember.