2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagy ruhát kapott a Marosvásárhelyi CSM teremlabdarúgó-együttese az idényzáró mérkőzésen. Miután a másodosztályban harmadik helyen végzett  négycsapatos csoportjában, a megyeszékhelyi együttes lelombozó vereséggel köszönt el a mezőnytől: a Románia-kupa első körében a Székelyudvarhelyi FK-tól megsemmisítő vereséget szenvedett.

A sorozat címvédőjének otthonában rendezett találkozó első félidejében még (úgy ahogy) tartották magukat Kovács János tanítványai, hiszen szünetben a házigazdák „csak” 4-1-re vezettek, ám a második félidőben nem kevesebbszer mint egy tucatszor vették be a CSM kapuját. Erre egy góllal sikerült válaszolni, a 16-2-es végeredmény pedig önmagáért beszél. A marosvásárhelyi csapat góljait Jakab Artúr és Ferenczi Szilárd szerezte.

Nos, ez az a különbség, amely jelenleg a marosvásárhelyi teremfocit az 1. liga rájátszásától elválasztja, és még nem is a három legjobbról van szó. Emlékeztetőül: a marosvásárhelyi együttes (igaz, nem a CSM, hanem a City’us, amelyet politikai hátszéllel az utolsó tégláig „sikerült” lerombolni) hétszer nyert országos bajnokságot, háromszor került be Európa legjobb 16 klubja közé.

Innen kell nekiállni és visszaépíteni, amit leromboltunk, és ez sokkal nehezebb lesz, mint a korábbi rombolás, ahhoz egyetlen idény is elegendőnek bizonyult.

Most már csak az a kérdés, mennyi erő és kitartás lesz az újabb építkezéshez, milyen támogatásra lehet számítani, ugyanis ha kizárólag a városi költségvetésre támaszkodik a csapat, még akkor is, ha ennek a nagysága csak nagyobb lehet, mint az utóbbi években, aligha lesz elég arra, hogy újra az élvonal dobogóját ostromolják. Az eredményekhez hozzászoktatott marosvásárhelyi szurkolókat pedig kevesebbel nem biztos, hogy ki lehet elégíteni.

Eredményjelző

Teremlabdarúgó-Románia-kupa, buborékrendszerben játszott nyolcad- és negyeddöntők:

* Gyergyószárhegy: Metropolitan Ișalnița – Bodzavárási Luceafărul 2-8, Gyergyószentmiklósi Inter – Simándi Șoimii 5-4; Bodzavásár –Gyergyószentmiklós Inter 6-2.

* Csíkszereda: Temesvári CFR – Kolozsvári Clujana 6-1, Csíkszeredai Imperial Wet – Jászvásári Futsal Poli 14-1; Csíkszereda –Temesvár 5-3.

* Foksány: Sportul Ciorăști – Kézdivásárhelyi KSE 10-6, Gyergyóremetei Kereszthegy – Dévai Autobergamo 2-6; Ciorăști – Déva 2-8.

* Székelyudvarhely: Székelyudvarhelyi FK – Marosvásárhelyi CSM 16-2, Galaci United – Karácsonkői Ceahlăul 16-0; Székelyudvarhely – Galac 4-2.