2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Felvételi a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemre

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Művészeti Karán júliusban kezdődik a beiratkozás az alap- és magiszteri képzésekre, a felvételit az ezt követő héten tartják meg. A járványügyi szabályozások függvényében az egyetem oktatói a hagyományos ingyenes felkészítők mellett szükség esetén online konzultációkat tartanak. 

A színház-, illetve előadóművészetek iránt elhivatottságot érző vizsgázók alapképzésen színész (osztályvezető: Gáspárik Attila, Benő Kinga), rendező (ov.: Sebestyén Aba), koreográfia (ov.: Luca Kinga), valamint teatrológia (ov: Varga Anikó) szakra jelentkezhetnek. A film és a média világa iránt érdeklődők számára az audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás, média szakon (osztályvezető: Schneider Tibor) hirdetnek meg betöltésre váró helyeket. A zene szakra szintén lehet majd jelentkezni (ov. Benedek Tibor).

A színház- és előadóművészetek terén magiszteri képzésre készülők a színművészet (osztályvezető: Papp Éva és Harsány Zsolt), a rendezés művészete (ov. Bocsárdi László), bábművészet (ov. Kozsik Ildikó), alkalmazott báb (ov. Máthé Rozália) és drámaírás (ov. Kárpáti Péter) szakokból választhatnak. A filmművészet és média iránt vonzódók a művészetek és új média nevű képzésre (ov. Jakab Tibor) felvételizhetnek, a zeneművészet iránt elkötelezettek számára pedig a kortárs zenei koncepciók (ov. Molnár Tünde) nevű képzés kínál lehetőséget a szakmai fejlődésre.

A felvételi-felkészítők májusban kezdődnek az egyetem honlapján közölt beosztás szerint. Bővebb tájékoztatás az egyetem honlapján, illetve az egyetem hirdetőfelületein található (www.szini.ro , www.uat.ro). További elérhetőségek: telefon/fax: +40265266281, e-mail: felveteli@uat.ro, székhely: Köteles Sámuel utca 6. szám, Marosvásárhely. Facebook: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem – Stúdió Színház, Instagram: MME | Stúdió Színház.