2020. augusztus 8., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ezen a hétvégén rajtolnak az idei szovátai nyári kulturális rendezvények, amelyekkel a városi önkormányzat egyrészt a település és a környék lakosságának, másrészt a megnyílt nyári turisztikai idény alatt a fürdőtelepre érkező vendégeknek kíván további szórakozási, kikapcso- lódási lehetőségeket kínálni hétvégente.

Az első hétvége három fellépőt hoz színpadra a megszokott helyen, a Medve-tó melletti Petőfi-parkban: péntek este a közönség a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia harmadéves hallgatója, a helyi Bakó Tihamér billentyűs hangszerjátékát élvezheti. Szombaton a szovátai Sószórók együttes vallásos zenével, vasárnap este az ugyancsak helyi Biró Edit és csapata kangoobemutatóra várja az érdeklődőket a színpad elé.

A nyári rendezvényeket szervező helyi turisztikai tájékoztató és népszerűsítő központ munkatársától, Csíki Istvántól megtudtuk, hogy idén főleg szovátai és környékbeli fellépőknek tapsolhat majd a közönség. Tavaly gazdag volt a kulturális kínálat, szinte minden hétvégén két-két fellépő is jutott a három estére, és az ország több pontjáról is tudtak művészeket színpadra szólítani. Ezzel ellentétben idén eddig csak sóvidéki fellépőket tudtak meghívni, ugyanis a koronavírus-járvány, majd az árvizek miatt a városi költségvetésből a pénzeket másfele kellett irányítani, így nagyon vékony keret jutott az idei rendezvények megszervezésére. Ettől függetlenül július és augusztus szinte minden hétvégéjére megvannak a fellépők, és vannak ötleteik, hogy kiket kérjenek fel a még üres estékre. Egyik ilyen időpont egyelőre még a jövő péntek, de a másik két estére már megvannak a fellépőik: jövő szombaton egy szovátai hölgy, vasárnap pedig egy parajdi fiatal csapat zumbára hívja színpad elé a szórakozni és mozogni vágyókat. Egyelőre nagyon ismert fellépőket nem sikerült szerződ- tetniük, inkább csak helyiek és környékbeliek lesznek a meghívottak, akik akár ingyen is vállalnak színpadi előadást.

A szovátai Sószórók is fellépnek az első idei nyári rendezvényhétvégén 

Fotó: facebook.com/VisitSovata