2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Óvások előtti vizsgaeredmények a MOGYTTE-n

Tegnap közzétették a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem felvételi vizsgájának eredményeit.

Az egyetem honlapján nyilvánosságra hozott eredmények szerint az általános orvosi szak magyar tagozatára jelentkezett 289 fiatal közül egy nem jelent meg a vizsgán. Az óvások előtti ideiglenes eredmények szerint 137 vizsgázó állami helyre nyert felvételt, 17 fiatalnak hely nélkül sikerült a vizsgája, 134-en pedig sikertelenül felvételiztek. Egészségügyi asszisztens szakra 52 magyar diák felvételizett, 49-en állami helyre nyertek felvételt, három diáknak hely nélkül sikerült a felvételije.

A fogorvosi kar magyar tagozatának 70 jelentkezőjéből 29-en nyertek felvételt az egyetemre. A gyógyszerészeti kar magyar tagozatára mindössze 37 fiatal jelentkezett, egy kivétellel mindenki sikeresen vizsgázott.

 A vizsgajegyeikkel elégedetlen diákok ma 14 óráig nyújthatnak be óvást, a végső eredményeket július 29-én függesztik ki. A kémiából vizsgázott, hely nélkül bejutó diákok a vizsgajegyből és az érettségi médiából kiszámított jegyátlag csökkenő sorrendjében elfoglalhatják a gyógyszerészeti karon betöltetlenül maradt helyeket. Az erre vonatkozó kérvényt szintén ma 14 óráig lehet benyújtani az egyetemen.  

Fotó: Nagy Tibor (archív)