2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gyilkosság Alsóköhéren

Gyilkosság áldozata lett Alsóköhéren egy 79 éves nő. Holttestét a helyszínelők saját lakása közelében találták meg elhantolva. Két alsóköhéri fiatalt – 16 és 20 éves – gyanúsítanak a meggyilkolásával.

Május 13-án, szerdán este bejelentés érkezett a petelei rendőrőrsre egy 79 éves alsóköhéri nő eltűnéséről. A bejelentést tevők szerint május 10-e óta az asszonyt nem látták a ház körül. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a lakás bejárati ajtaját felfeszítették, a lakást feldúlták, a padlón pedig barnásvöröses foltokat észleltek. Ezt követően a helyszínelő szászrégeni és petelei rendőrök, a megyei rendőr-felügyelőség operatív csoportja egy kriminalista ügyész irányításával terepszemlét tartva vizsgálódott a helyszínen és a környéken. 

A nő holttestét a lakásától mintegy 300 méterre, egy patak partján elhantolva találták meg május 14-én. Még aznap két helybéli fiatalt – 16 és 20 éves – a gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával előállítottak, és 24 órára őrizetbe vettek. Az ügyészség szándékos gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával vizsgálja az ügyet. 


Fiatalkorú bűnözőket értek tetten

Május 15-én éjjel két fiatalkorút – 15 és 16 éves – értek tetten Marosszentannán a mezőrücsi rendőrőrs munkatársai.

Május 15-én éjjel 2 óra körül a tettesek egy marosszent-annai ingatlan bejárati ajtaján behatoltak, és a lépcsőházból elemeltek két lezáratlan kerékpárt. Az eltulajdonított kerékpárokat a rendőrség megtalálta, rövidesen visszaszolgáltatják a jogos tulajdonosoknak. Az ügyet minősített lopás vádjával vizsgálja az ügyészség – tájékoztatott Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője.