2020. január 17., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

VI. erdélyi legényes- és verbunkverseny

 Augusztus 13-áig lehet jelentkezni a Játssz a figurával! – VI. erdélyi legényes- és verbunkversenyre. A Vásárhelyi Forgatag részeként idén hatodik alkalommal szerveznek legényes- és verbunkversenyt, amelynek célja segítséget nyújtani a legényes és verbunk tánc minél magasabb színvonalú elsajátításában, ugyanakkor lehetőséget biztosítani a táncosoknak a megmérettetésre is. A benevezés ingyenes.

Az idén két kategóriában lehet jelentkezni: ifjúsági vagy felnőttkategória.

A verseny két részből áll: 

1. Kötelező tánc bemutatása: id. Lőrinc Lajos korondi adatközlő tánca a felnőttkategóriában. Csombor Endre makfalvi adatközlő tánca az ifikategóriában.

2. Szabadtánc bemutatása: a versenyző szabadon építkezhet (maximum 2 perces időtartamban) más sóvidéki adatközlő verbunkjából is, a táncfolyamatok építkezési elveinek megfelelő újraalkotásával és az adatközlő megnevezésével.

A szervezők a regisztrációt követően biztosítanak segédanyagokat a versenyzőknek.

A hatodik erdélyi legényes- és verbunkversenyre  augusztus 31-én 17 órai kezdettel kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes termében. 

Benevezni augusztus 13-áig a következő elérhetőségeken lehet: jatsszafiguraval@gmail.com vagy a 0751-013-707-es telefonszámon. 

A több száz lejes összdíjazású megmérettetésen a táncosokat öttagú szakmai bizottság értékeli. 

A szervezők