2021. február 28., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Beteg, idős iszlói asszonyon segítettek jószívű emberek az elmúlt napokban. A 73 éves H. M.
régóta olyan házban él, amelynek ajtaja is, ablaka is hiányzik, csak takaró fedi. A család nélküli nő idén elesett, eltört a lába, a műtét során három fémszeget kellett beillesszenek végtagjába, így jelenleg ágyhoz kötött.


Néhány jóakaratú segítő révén az idős, mozgásképtelen nő új hajlékba került, mielőtt a régi lakásban életét veszítette volna a télen
Fotó: Gligor Róbert László A hideg idő beköszöntével jóakaratú községbeliek siettek segítségére.
 Jobbágytelkén létezett egy szendvicspanelekből épült ház, amelyet egy holland alapítvány készíttetett néhány éve egy idős férfinak. Mivel a férfi már elhunyt, az üresen álló házat az önkormányzat most Iszlóba szállította, hogy az idős nőt abba átköltöztethessék. Egy hodosi vállalkozó tűzifát adományozott, egy helyi vállalkozó pedig, amióta a néni mozgásképtelenné vált, meleg ebédet visz neki. Továbbá a község polgármestere bútort adományozott, egy magánvállalkozó a villany beszerelését vállalta, míg ottjártunkkor néhány falubeli nő és az otthoni beteggondozó az új lakóház kitakarításában, berendezésében segítkezett – mindezt ingyen tette mindenki.
 Mivel Jobbágytelkén most az üzletnek kisebb helyre kellett szorulnia, néhány falubeli nem vette jó néven az üresen maradt épület elszállítását, szívesebben látták volna, ha azt az üzlet vette volna használatba, de az önkormányzat másként ítélte meg a szükségleteket. „Úgy érezzük, hogy most egy emberélet megmentése fontosabb feladat” – mondta el lapunknak Barabási Ottó polgármester.