2021. szeptember 28., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az idei év jelentős változásokat hozott a villamosenergia-piacon a villamosenergia árának liberalizációja következtében, de a tavalyi hasonló liberalizációt követően a földgázpiacon is. Ha még nem döntött az otthoni villamosenergia/földgázszállítóra vonatkozó szerződésekről, emlékeztetünk, hogy bármikor választhat egyet közülünk a versenypiacon.






Az Enel Energie és az Enel Energie Muntenia egész terméksorozatot kínál az ügyfeleknek az ország bármely részén, 12 hónapig garantálva a villamos energia fix árát, megvédve ezáltal a fogyasztótól a villamosenergia-árak esetleges piaci emelkedésétől.

Mi több, azok a háztartási fogyasztók, akik 2021. október 17-ig villamosenergia- és/vagy földgázellátásra szerződést kötnek az Enel üzletek egyikében a kampányterülethez tartozó megyékben, azonnali nyereményekben is részesülnek.

Az ajánlat érvényes a szerződéstulajdonos cseréjekor, a szolgáltató váltáskor és/vagy az új fogyasztói hely létesítése esetén az Enel-ajánlatok bármelyikénél új fogyasztási helyére, „Az idei nyáron az Enel azonnali nyereményekkel lep meg” kampányszabályzatában említett feltételeknek megfelelően. Ezek a www.enel.ro weboldalon érhetők el.

Az Enelnél a versenypiaci villamos energia/földgáz szállítására vonatkozó szerződés meghatározott vagy határozatlan időtartamra köthető, de az árajánlat érvényességi ideje 12 hónap. A szerződés lejárta előtt értesítést kapnak egy új időszakra érvényes hasonló vagy egy másik ajánlat áráról.

Választhatják a szerződés hallgatólagos meghosszabbítását a közölt feltételek mellett, választhatnak egy másik villamosenergia-/földgázellátási ajánlatot az Eneltől, vagy értesítést küldhetnek az új feltételek elutasításáról és a szerződés felmondásáról.

Fontos, hogy az e-mailben vagy egy másik kommunikációs csatornán keresztül kapott értesítésben közölt dátumig értesítsék a céget a másik lehetőség választásáról, különben az ajánlatot hallgatólagosan elfogadottnak tekintjük.


Amit a villamosenergia-ajánlat kiválasztásakor tudni kell

Ha az általános szolgáltatási piacról a versenypiacra szeretne lépni, vagy szolgáltatót szeretne váltani, érdemes odafigyelni a szállítási szolgáltatás minőségére és a kínált termék jellemzőire.

Fontos, hogy választhassunk a papíralapú és az elektronikus számlázás, illetv, több számlafizetési csatorna között, hogy rendelkezésre álljanak a különböző kapcsolattartási módok – telefon, online, üzletek –, speciális call centerek, valamint az ország egész területén megtalálható ügyfélszolgálati központok.

Az Enel szállítói hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat, valamint integrált csomagokat tartalmazó ajánlatokat kínálnak a fogyasztóknak, amelyek révén részesülhetnek a villamosenergia- és földgázcsomagból, vagy olyan csomagokból, amelyek műszaki segítségnyújtást vagy másfajta pluszszolgáltatásokat tartalmaznak. Egyetlen szolgáltatással, amely mindent ugyanabba a kosárba tesz, a dolgok gyorsabban működnek, egyszerűbbé és előnyösebbé válnak.

Ugyanakkor az Enel Energie és az Enel Energie Muntenia lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy kiválasszák a legmegfelelőbb ajánlatot, és segít pénzt megtakarítani a szerződéskötés vagy a számlafizetés folyamatában az online szolgáltatásokon (www.enel.ro) és például a MyEnel, ügyfeleknek szóló alkalmazásokon keresztül. Ezenkívül az Enel szakembereinek elkötelezett csapata segítséget és információt nyújt az elektromosenergia-/földgázellátással kapcsolatban.

Ha jobban meg szeretne ismerni bennünket, és további részleteket szeretne megtudni az Enel ajánlatairól, hívja a 021-9977 számot (normál tarifa), vagy várjuk önt a marosvásárhelyi Enel-üzletben, az 1918. December 1. 255. szám alatt. „Az idei nyáron az Enel azonnali nyereményekkel lep meg” kampányban szereplő Enel-üzletek teljes listája a www.enel.ro oldalon érhető el.