2021. január 16., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Adventi koszorúk a Máltai Szeretetszolgálattól

A Marosvásárhelyi Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei adventi koszorúkat és karácsonyi dekorációkat készítettek eladásra, a bevételből a nehéz helyzetben lévő személyeket támogatnák. A kínálatot a Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldalán lehet megtekinteni, rendelni is innen lehet. 


Még fogadják a betegeket

A Dora Medicals Orvosi Központ novemberre még fogad küldőpapírral laborvizsgálatra betegeket. Érdeklődni a 0265-212-971-es telefonszámon lehet.


Segítség karanténban lévőknek

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a szociális igazgatóságon keresztül, a 725/2020-as számú rendelet előírásainak megfelelően élelmet biztosít a házi elkülönítésben levő és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában szereplő kiszolgáltatott személyek számára, a házi elkülönítés/karantén 14 napos időtartamára, a SARS-COV-2 vírus terjedésének korlátozása érdekében. Bővebb tájékoztatás a szociális igazgatóságon, a 0365-430-859-es telefonszám 103-as mellékállomásán kérhető. 


Űrkiállítás a Shopping Cityben

A marosvásárhelyi Shopping Cityben megnyílt a Space in The City című űrkiállítás, amely a különleges látnivalók mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a látogatók kipróbálják a NASA űrhajósainak hivatalos edzőprogramját. A kiállítás január 3-ig tekinthető meg.


Évszakok – az Ariel színház online előadása

November 29-én, vasárnap 10–20 óra között a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Évszakok című előadása tekinthető meg az interneten. Jegyet az Ariel színház jegypénztáránál (Nyomda utca 4. szám) lehet váltani személyesen pénteken 10–13, illetve 17–19 óra között. Az előadás linkjét a néző által megadott e-mail-címre küldik el, a jegyvásárlást követően. További információk a 0740-566-454 mobilszámon kérhetők naponta 9–13 óra között. 


Adventi erkélykoncert

Népzenei koncertsorozattal készül a karácsonyra a Hagyományok Háza. Advent négy vasárnapján román idő szerint 18 órától a budapesti Budai Vigadó Corvin téri teraszán a Bazseva, a Fonó, a Babra zenekar és a Magos együttes dallamai csendülnek fel. A koncertek élőben követhetők a szervezők Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. 


Barcasági online gyermekfesztivál

A virtuális térben zajlik, így mindenki számára elérhető a harmadik alkalommal megrendezett barcasági gyermekfesztivál. A rendezvény november 22-én, vasárnap kezdődött, és 26-án, csütörtökön zárul. A részvétel ingyenes, egyes programokhoz előzetes regisztráció szükséges. A részletes program az esemény Facebook-oldalán található. 


Mesefesztivál az interneten

A sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület szervezésében november 21–28. között az interneten zajlik az V. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál. A rendezvény minden programja az esemény Facebook-oldalán – https://www.facebook.com/holnemvoltmese – követhető.


Kamarazeneest a Kultúrpalota nagyterméből

November 26-án, csütörtökön 19 órától kamarazeneest élő közvetítése követhető a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterméből a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Fellép a filharmónia fúvósoktettje, műsoron: Mozart- és Beethoven-művek.