2021. január 25., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Felsővárosi reformációi istentiszteletek

Október 31-én, szombaton délelőtt 11 órai kezdettel a marosvásárhelyi felsővárosi református templomban (December 22. utca 49. szám) Benkő Mihály lelkipásztor hirdet igét. Fellép a gyülekezet Chorál kórusa Szakács Zoltán karnagy vezetésével. Az esti 6 órai zenés áhítat keretében Nagy Krisztina, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia 9. osztályos diákja előadásában elhangzik Johann Sebastian Bach E-dúr prelúdium és fúgája, majd Az Ige testté lett! címmel dr. Ábrám Zoltán egyetemi tanár tart vetített képes előadást. 


Szombaton is várják a véradókat

A Marosvásárhelyi Regionális Vértranszfúzis Központban október 31-én, szombaton 7.30–13 óra között várják azokat a véradókat, akiknek hétköznapokon munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem áll módjukban megjelenni. Továbbra is nagy szükség van véradókra – áll a regionális központ közleményében.


Bezár az ócskapiac

A marosvásárhelyi katasztrófavédelmi bizottság október 28-i ülésén azt a határozatot hozta, hogy az ócskapiac, valamint a Mircea Birău fedett uszoda meghatározatlan időre bezár. Utóbbi esetében az intézkedés nem vonatkozik a leigazolt sportolókra, ők a járványügyi előírásokat betartva továbbra is használhatják az uszodát. A döntést az új koronavírussal megfertőződött személyek számának megugrása miatt hozta a bizottság. 


Segítség karanténban lévőknek

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a szociális igazgatóságon keresztül, a 725/2020-as számú rendelet előírásainak megfelelően élelmet biztosít a házi elkülönítésben levő és a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában szereplő kiszolgáltatott személyek számára (a 18/2017-es sürgősségi kormányrendelet 7. cikkelyének 2. bekezdése szerint), a házi elkülönítés/karantén 14 napos időtartamára, a SARS-COV–2-vírus terjedésének korlátozása érdekében. Bővebb tájékoztatás a szociális igazgatóságon, a 0365/430-859-es telefonszám 103-as mellékállomásán kérhető.


Székhelyigénylők figyelmébe

Azok a civil szervezetek, politikai alakulatok és közintézmények, amelyek székhelyet igényelnek Marosvásárhelyen, november közepéig, 15-ig iratkozhatnak fel a 2021-re vonatkozó prioritási listára. Azok a kérelmezők, akik az előző években is igényeltek helyiséget, és szeretnének felkerülni a prioritási listára, ugyancsak kötelesek megjelenni az iratcsomó frissítése céljából. A típuskérvényeket a 10-es irodából (földszint) lehet beszerezni.


Csendőrségi állásokra toboroznak

A marosvásárhelyi Ferdinánd király mobil csendőralakulat személyzetet alkalmaz november 8-áig külső forrásból ideiglenes jelleggel, a veszélyhelyzet idejére. 33 betöltetlen altiszti pozícióba várják azokat a jelentkezőket, akik eleget tesznek a követelményeknek. Bővebb felvilágosítással a www.jandarmeriamobilamures.ro honlapon szolgálnak.