2020. október 28., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

205 üres állást hirdettek meg

A Maros Megyei Munkaerő-közvetítő Hivatal szeptember 23-án 205 állást hirdetett meg a munkát keresőknek. A munkáltatók építőipari munkásokat, kereskedelmi dolgozókat, ácsokat, gépkocsivezetőket, marketingszakembereket, vendéglátóipari dolgozóket, szakácsokat, pékeket, villanyszerelőket, szakképzetlen munkásokat, fogtechnikusokat és mérnököket keresnek. Az EURES munkaközvetítő portálon több németországi és franciaországi munkalehetőséget is hirdetnek. 

Ismét megnyílt a szászrégeni gépjármű-nyilvántartó iroda

Újból megnyílt a vírusjárvány miatt ideiglenesen bezárt szászrégeni gépjármű-nyilvántartó iroda, amely a helyi Egyesülés út 57. szám alatti székhely földszintjén működik. A járműveket kedden 9-13, csütörtökön 9-15 óra között lehet bejegyeztetni, illetve töröltetni a forgalomból.

Átvállalják a tesztek költségeit

A Mezőpanit községben működő iskolák, valamint az önkormányzat zökkenőmentes tevékenysége, a gyermekek, a tanárok és a családok biztonsága érdekében a polgármesteri hivatal átvállalja a koronavírustesztek költségeit azon pedagógusok és hivatali személyzet számára, akiknél felmerül a fertőzés gyanúja, és a teszt elvégzése indokoltan szükségessé válik – tájékoztatott Bodó Előd Barna polgármester. 

Utoljára Gurul a Rádió 

Október 2. és 11. között a 20. alkalommal szervezik meg a Marosvásárhelyi Rádió népszerű, kerékpáros erdélyi riportkörútját, amelynek útvonala ezúttal Prázsmár – Sepsiszentgyörgy – Tusnád – Csíkszépvíz – Csíkszereda – Hargitafürdő – Székelyudvarhely – Székelykeresztúr – Farkaslaka – Szováta – Nyárádszereda – Marosvásárhely. Az eseményen a rádió munkatársai, a kerékpáros sport elkötelezett hívei vesznek részt, de a különböző szakaszokon bárki csatlakozhat a közvetlen kapcsolattartást, a szabadidősportot népszerűsítő csapathoz. 

Egyre több a tűzeset

A tűzoltóság nap mint nap bozóttüzekről tájékoztat. Az aszályos időjárás miatt könnyen lángra kap a száraz növényzet. Szerdán este Marosvásárhely és Marosszentgyörgy között gyúlt meg a bozót, a tűz körülbelül 100 négyzetméterre terjedt ki. Bozóttűz volt Faragón is, itt a szomszédos kukoricatábla is veszélybe került. Mindkét esetben a tűzoltóknak sikerült eloltani a lángokat. Csütörtökön reggel Erdőszentgyörgyön egy istálló gyúlt meg, a 80 négyzetméteres tetőzet a lángok martalékává vált. 

Szuperrali Marosvásárhelyen 

Október 2-án és 3-án rendezik meg Marosvásárhely utcáin az országos Szuperrali gépkocsiverseny második szakaszát. A versenyzők már benevezhetnek a versenybe. A kijelölt útszakaszt később közlik az érdeklődőkkel, de valószínű, hogy a főtér és a környező utcák is versenyhelyszínné válnak. A pontos programot a későbbiekben közlik a szervezők.

Hírszerkesztő: Mezey Sarolta