2021. február 25., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Zsebre szabott karácsonyi raktárvásár 

Zsebre szabott karácsonyi raktárvásárt szervez a Mentor Könyvek Kiadó december 10-én és 11-én, azaz csütörtökön és pénteken 10-től 18 óráig Marosvásárhelyen, a Moldova utcai könyvraktárban. A könyvek 10–70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg. Az érdeklődők hívják a 0749-467-547-es vagy a 0742-043-494-es telefonszámot, és jelentkezzenek be. 


Megjelent a Mörfi naplója 

A szerző kiadásában megjelent a Mörfi naplója című könyv. A 360 oldalas kötet első részében a Népújságban közölt cikksorozat olvasható. A második részbe a naplóból kimaradt újabb írásokat sorolta a szerző. A harmadik részben a Mörfi-kötetek kritikái és a szerzővel készült interjúk találhatók. A könyv nem kerül könyvkereskedésekbe, kizárólag a szerzőnél kapható. Tekintettel a közelgő karácsonyra, a kötet a Bernády Ház udvarán (Horea u. 6. sz.) is megvásárolható december 10-én, csütörtökön 14 és 17 óra között (ára 30 lej). Az érdeklődők vásárlási szándékukat telefonon közöljék a szerzővel naponta 18–20 óra között (Kuszálik Péter, 0770-186-675). 


Karácsonyi vásár – online 

A marosvásárhelyi Philothea Klub a járványhelyzetre való tekintettel idén a virtuális térben tartja meg hagyományos karácsonyi vásárát. Az ajándéktárgyakat december 15-ig a Philothea Klub Facebook-oldalán lehet megtekinteni, hozzászólásban le lehet foglalni, és a helyszínen (Kossuth/Călăraşilor utca 2. szám) személyesen vehetők át. 


Rendkívüli fesztiválnyitó kamarazeneest 

December 8-án, kedden (ma) 19 órától rendkívüli kamarazeneesttel kezdődik a virtuális térben a 31. Musica Sacra egyházzenei fesztivál. A Kultúrpalota nagytermében zajló koncert élő közvetítése a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján követhető. Fellépnek: Steffen Schlandt (orgona és csembaló), Gabriela Schlandt (szoprán), Emin Curtgeafar (oboa). Műsoron: Tallis-, Lebegue-, Guilmant-, Szakalay-, Gárdonyi Zoltán-, L. C. D’Aquin-, S.Toduţă- és Vivaldi-művek, valamint hagyományos erdélyi kolindák. 


Űrkiállítás a Shopping Cityben 

A marosvásárhelyi Shopping Cityben megnyílt a Space in The City című űrkiállítás, amely a különleges látnivalók mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a látogatók kipróbálják a NASA űrhajósainak hivatalos edzőprogramját. A kiállítás január 3-ig tekinthető meg.