2021. február 25., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kárpát-medencei imanap – online istentisztelet

Az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetsége szervezésében idén is megrendezik a Kárpát-medencei imanapot, a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal a virtuális térben. Az imanap háttéranyagát a Kárpátaljai Református Egyház Nőszövetsége állította össze. Alapigéje a Zsidókhoz írt levél 6,1-12. verseiben olvasható. A cserealji református egyházközség online istentisztelete december 6-án, vasárnap 18 órakor kezdődik.

Karácsonyi vásár – online

A marosvásárhelyi Philothea Klub a járványhelyzetre való tekintettel idén a virtuális térben tartja meg hagyományos karácsonyi vásárát. Az ajándéktárgyakat december 2–15. között a Philothea Klub Facebook-oldalán lehet megtekinteni, hozzászólásban le lehet foglalni, és a helyszínen (Kossuth/Călăraşilor utca 2. szám) személyesen vehetők át.

Online Egyetemi Nyílt Napok

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében (MMDSZ) december 5-6-án kerül megrendezésre a XVII. Egyetemi Nyílt Napok rendezvénysorozat, melynek célközönségét azon romániai magyar középiskolások alkotják, akik az elkövetkezendő években Marosvásárhelyen képzelik el tanulmányaikat, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a vásárhelyi oktatás és diákélet iránt. Négy egyetemet mutatnak be: a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet, a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemet (MOGYTTE), a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett Pedagógiai Karát, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemet. A program az online térben. a YouTube-on és a Google Meet platformon zajlik. A résztvevők egy videót tekinthetnek meg az adott egyetemről, majd csatlakozhatnak egy közös beszélgetéshez, ahol tanárok és hallgatók egészítik ki a videóban elhangzottakat, válaszolnak a középiskolások kérdéseire, és betekintést nyújtanak nemcsak az egyetemi felvételi rendszerbe és a képzésekbe, hanem a különböző pályázati, önkéntes és kutatási lehetőségekbe is.

Űrkiállítás a Shopping Cityben

A marosvásárhelyi Shopping Cityben megnyílt a Space in The City című űrkiállítás, amely a különleges látnivalók mellett arra is lehetőséget nyújt, hogy a látogatók kipróbálják a NASA űrhajósainak hivatalos edzőprogramját. A kiállítás január 3-ig tekinthető meg.
Hírszerkesztő: Nagy Székely Ildikó