2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Halálos kimenetelű ütközés az E60-ason

Pénteken délután Hidegkút és Kerelőszentpál között nyergesvontatóba csapódott egy személygépkocsi, amelynek 28 éves vezetője a helyszínen életét vesztette. 

Megkeresésünkre a megyei rendőrség szóvivője, Emanuela Rugină elmondta, hogy pénteken 17 óra körül a 15-ös ország-úton az 57+350 km-nél egy Maros megyében bejegyzett személygépkocsi eddig ismeretlen okokból áttért a menetiránnyal ellentétes sávra, ahol frontálisan ütközött egy litván rendszámú nyergesvontatóval. Az E60-as úton történt balesetet követően a rohammentő szolgálat szakszemélyzete a helyszínen megpróbálta újraéleszteni és megmenteni a személyautó vezetőjének az életét, azonban próbálkozásuk sikertelen volt. A személyautó 28 éves szászrégeni illetőségű vezetője a baleset idején Radnót irányába tartott. A nyergesvontató 44 éves, ukrán állampolgárságú sofőrje nem szenvedett különösebb sérüléseket. A rendőrség folytatja az E60-as út egyenes szakaszán történt baleset körülményeinek a kivizsgálását.

 Fotó: Maros Megyei Rendőr-felügyelőség


Esti gyorshajtás a kanyarban

Ugyancsak pénteken, az esti órákban Ádámos községben egy út menti sáncba borult személyautó okán riasztották az egységes sürgősségi számon a katasztrófavédelmi felügyelőséget. Egy tűzoltóautó és rohammentő sietett a helyszínre a járműbe szorult gépkocsivezető kimentésére. A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint a pénteken 20.55 órakor Ádámoson, a Híd utcában történt balesetet a megengedettnél nagyobb sebesség okozta. Egy marosvásárhelyi 18 éves járművezető egy éles kanyarban elvesztette uralmát a gépkocsi fölött, és összeütközött a szemből érkező személygépkocsival, amelyet egy 22 éves vámosgálfalvi sofőr vezetett. A vétlen gépkocsi vezetője és utasa enyhe sérüléseket szenvedett, az ütközés nyomán egyik jármű az út menti árokba borulva mentésre szorult. A rendőrség testi sértés vétsége miatt indított eljárást.