2021. április 18., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bejutott a labdarúgó-Románia-kupa elődöntőjébe a CSU Craiova. Az 1. liga rangsorának harmadik helyezettje kedd este az ugyancsak élvonalbeli Chindia Tîrgoviştét 1-0-ra múlta felül. A mérkőzés egyetlen találatát Cîmpanu szerezte a 25. percben. Mindkét csapatnak volt egy kapufája, a hajrában pedig a gólszerző akár meg is duplázhatta volna az előnyt, de egy-egy ellen nem tudta megverni az ellenfél kapusát, Dinu Moldovant.

A két csapat három napon belül második alkalommal találkozott. Szombaton a házigazda Chindia nyert, ugyancsak 1-0-ra.

A Craiova edzője, Marinos Ouzounidis szerint csapata győzelme megérdemelt, és hamarabb is eldönthették volna a mérkőzést. „Sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, és viszonylag hamar betaláltunk, de az ellenfél kapuja előtt hatékonyabbnak kellett volna lennünk. Könnyen kerültünk ziccerbe, de gyenge volt a helyzetkihasználásunk. Még nem gondolkodunk azon, hogy elnyerhetjük a kupát. Boldog születésnapot kívánok Emil Săndoinak, aki hétfőn lett 55 éves, szombaton »megajándékoztuk« őt a siker lehetőségével. Azonban ma rajtunk volt a sor, hogy nyerjünk“ – mondta.

A Chindia edzője, Emil Săndoi elsősorban azt emelte ki, hogy ezúttal több játékosát pihentette, mivel a bajnokságban a Sepsi OSK elleni meccs következik (a ranglistán nyolcadik Tîrgovişte még nem tett le arról, hogy felsőházi részvételre feljogosító helyen zárja az alapszakaszt – a szerk.), és Háromszéken szeretnének pontokat szerezni. „Természetes, hogy a pénteki összecsapásra is gondoltunk ennek a meccsnek az előkészítésében, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem akartunk volna nyerni. Bíztam benne, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most majd bizonyítanak, de sajnos, elmaradt az az odaadás és áldozatkészség, amire számítottam a részükről. A születésnapi ajándékomat szombaton megkaptam” – utalt ő is a CSU Craiova elleni bajnoki sikerre. Kiemelte: 0-0-s állásnál volt egy kapufájuk, aztán a védekezésben elkövetett szarvashiba miatt gólt kaptak, és elvesztették a fejüket. Utána pedig hiába vitt be támadófutballra alkalmas játékosokat, az ellenfél nagyon jól tartotta a labdát, így nemigen volt esélyük az egyenlítésre. „A második félidőben igazi gólhelyzetet nem is igen láttam” – jegyezte meg rezignáltan.

Szerdán, lapzárta után a Kolozsvári Universitatea a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii csapatával találkozott, míg a Petrolul Ploieşti a Gyurgyevói Astrával mérkőzött. Csütörtökön este 8-tól a 2. ligás Dunărea Călăraşi a Bukaresti Dinamót fogadja, a találkozót élőben közvetíti a DigiSport 1 és a Telekom Sport 1.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Románia-kupa, negyeddöntő: Chindia Tîrgovişte – CSU Craiova 0-1 (0-1). Továbbjutott a CSU Craiova.

Bodzavásár, zárt kapus, vezette: Horia Mladenovici.

Gólszerző: Cîmpanu (25.).

Sárga lap: Neguţ (90.).

Chindia: D. Moldovan – Căpuşă, Piţian, Celea, Kocici – P. Iacob (36. Dulca), Dumitraşcu (73. Mitrea) – Yameogo, Atanase (36. Neguţ), Diaz (66. M. Costea) – Berisha (46. Neicuţescu).

CSU Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor, Screciu (41. Bic) – Cîmpanu (84. Vlădoiu), Ivan (84. Tudorie), Baiaram (72. Camara).

Fotó: a CSU Craiova közösségi oldala