2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

 A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemen idén előfelvételire kerül sor az egészségügyi képzési területhez tartozó (Orvostudományi, Fogorvostudományi, Gyógyszerészeti), valamint a Petru Maior Műszaki, Bölcsészettudományi, valamint a Közgazdaság- és Jogtudományi Karok keretében működő 3 és 4 éves képzési szakokra. 

Előfelvételi vizsgára beiratkozhatnak az utolsó éves középiskolások (XII. osztályosok), akik ebben az évben fognak érettségizni, azon jelöltek, akik az előző években érettségiztek, valamint azok, akik második egyetemként szeretnék ezeket a képzéseket választani. 

A jelentkezők beiratkozása kizárólag az előfelvételire létrehozott online platformon történik március-április folyamán. A dosszié validálása után az előfelvételi bizottság elemzi ennek tartalmát, és dönt a jelölt státuszáról. 

Az előfelvételi végső jegyének 60%-át a IX-XI. tanulmányi évek számtani középarányosa, míg 40%-át a választott képzési szak szempontjából releváns tantárgy évekre lebontott médiájának számtani középarányosa adja. 

Egyébként a felvételi második szakaszára, a felvételi vizsgára július 25-én kerül majd sor az Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar és a Gyógyszerészeti Kar 5-6 éves alapképzései számára.