2024. july 2., Tuesday

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elég az összeesküvés-elméletekből!

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A történelem során amikor az emberek valami újjal, valami ismeretlennel találkoztak, megpróbálták maguknak megmagyarázni. Az őskorban és az ókorban, ha valami addig nem tapasztalt dolog történt, azt úgy magyarázták meg maguknak, hogy az istenek így akarták. Ezzel le volt tudva a dolog, ez egy olyan okfejtés volt, amit a társadalom nem kérdőjelezett meg, hiszen féltek az istenek haragjától. Ahogy haladtunk előre a történelemben, egyre több és több dolgot meg tudott magyarázni a tudomány, azonban mindig felütik a fejüket új, az emberiség számára ismeretlen dolgok, jelenségek. 

Napjainkban ezt már nem az istenek akaratának tudják be, hanem különböző hajmeresztő elméleteket kezdenek el terjeszteni róla. Az egyre jobban elterjedő online térnek köszönhetően pedig soha nem látott sebességgel terjednek ezek az elméletek. Ezzel még nem is lenne gond, a probléma ott kezdődik, hogy sok ember elfogadja és igaznak véli, terjeszti tovább. Az igazán fájó pont az, hogy az értelmiségi, egyetemet végzett emberek közül is sokan tartják valóságnak ezeket. A koronavírus-járvány melegágya az összeesküvés-elméleteknek. De milyen elméletek születtek a járvány kitörése óta, és mi az igazság belőlük?


Az 5G

Rengeteg bizarrnál bizarrabb elmélet látott már napvilágot az új internetes hálózatról. Az egyik leghajmeresztőbb, hogy az 5G képes lesz embereket elevenen elégetni, vagyis amikor felkapcsolják, egyes emberek elégnek. Az összeesküvés-elméletek gyártói szerint lesz benne egy (vagy több) nanotechnológiás csip, ami reagálni fog az 5G-re, és bizonyos társadalmi rétegek, amit persze előre meghatároznak, szó szerint elégnek. Az elmélet kitalálói szerint a szegények, a terhesek, a betegek, az idősek és a kicsi gyermekek fognak elégni. A kérdés annyi, hogy honnan fogja tudni a csip a korunkat, az anyagi helyzetünket vagy éppen a nemünket? Ez az egyik nagy kérdőjel ebben az elméletben. Ezenkívül minden új hálózat megjelenésekor hasonló elméletek születtek. Amikor elérhetővé vált a mobiltelefonokra az internet, sokan mondták, hogy amennyiben egy ilyen telefont a fülünkhöz teszünk, elég az agyunk. Nem történt meg. A 3G megjelenésekor arra tippeltek, hogy azon keresztül fogják irányítani az egész társadalmat. Ez sem valósult meg. A 4G bevezetésekor azt állították, hogy kihalnak a bogarak, és ezzel a teljes táplálkozási lánc, vele együtt természetesen az emberiség is. Nos, a bogarak nem haltak ki. Remélhetőleg senki nem gondolja úgy, hogy kihaltak, és minirobotokkal helyettesítik őket, bár már ez sem lepne meg. 


A középosztály kiirtása

Ez valamilyen szinten összhangban van az 5G-s összeesküvés-elmélettel. Annyi különbséggel, hogy az egyikben a szegényeket, a másikban a középosztályt akarják megölni. Lehet, az elméletek gyártói össze kellene üljenek, hogy legalább azonos történettel álljanak elő. A koronavírus-járványért sokan a gazdagokat, a világ legvagyonosabb embereit okolják, úgy is fogalmazhatnánk, hogy elővették a „zsidó kártyát”. De gondoljunk csak bele, miért lenne jó kiirtani a középosztályt? A világ leggazdagabb embere Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa. Az online áruház vezetője a járvány első hullámának idején tett szert nagy előnyre Bill Gatesszel szemben. És ki vásárol az Amazonról? Hát a középosztály. A világ második leggazdagabb emberre Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa. Itt is felmerül a kérdés: melyik társadalmi réteg vásárolja a legtöbb számítógépet, és a hozzájuk tartozó különféle szoftvereket? A középosztály. Az első ötben ott van Mark Zuckerberg is, a Facebook alapítója. Ezt a platformot is a középosztály használja, és sok hirdetést, reklámot fizetnek a cégek – itt nem a multinacionális cégekre kell gondolni –, ebből van pénze a Facebooknak. Tehát ha kihalna a középosztály, akkor a gazdagoknak, akik ugye állítólag ki akarják irtani őket, nem lesz bevétele. Tehát miért akarnák ezt?


A Világbank közleménye

A napokban felkerült a világhálóra egy irat, ami állítólag a Világbanktól származik. Egy egyszerű szöveges dokumentumról van szó, amit az igényesség teljes hiányával raktak össze, olyan szinten, hogy egy 10 éves gyermek jobbat tud csinálni. Valóban látszik rajta egy elmosódott pecsét, de azon kiolvashatatlan a szöveg. Arról nem is beszélve, hogy a Világbanktól származó pecsétmintát egypercnyi keresés után lehet találni az interneten, és rendkívül egyszerűen és gyorsan be lehet szerkeszteni egy másik képbe vagy szöveges dokumentumba. A papíron azt írja, hogy a járvány 2025. március 31-én fog lejárni. Egy vírus vagy egy járvány nem szűnik meg létezni, egyszerűen kialakul az immunitás, vagy lejár, az oltás hatására. Csettintésre nem tűnik el semmi. A mai napig a légkörben van a SARS-vírus is és az Ebola is. 

És a papír hogy kerül ki a Világbanktól? Hiszen ha valódi, akkor nagyon fontos és jól őrzött dokumentum. Miért nyomtatták ki? Miért nem tartották egy olyan számítógépen, ami nincs csatlakoztatva az internetre? Senki nem akarja, hogy egy ilyen irat napvilágot lásson, nem adják oda kinyomtatva egy új alkalmazottnak, hogy vigye át valahova, hanem ha már kinyomtatják, akkor egy kimondottan biztonságos helyen tárolják. Ám a tartalma ha igaz is lenne, miért írják le, miért nyomtatják ki, és miért nem tartják meg a saját fejükben az információt? A válasz egyszerű: mert ilyen információ nincs, az egész csak valakinek az agyszüleménye.


Az oltás

Következzen akkor az igazi feketeleves. Bevallom, az én életemben is volt egy olyan periódus, amikor oltásellenes voltam, kézzel-lábbal ellenkeztem. Egy idő után aztán, olyan 3-4 éves koromban, kinőttem belőle. Nagyon lehangoló látni, hogy rengeteg felnőtt oltásellenes. Menjünk vissza a történelemben, és nézzük meg, miért is kell az oltás. A folyamatosan fejlődő orvostudománynak és az oltásoknak köszönhetjük, hogy megállítottunk olyan sok áldozatot követelő járványokat, mint a pestis, a spanyolnátha vagy az ebola. Aztán megjelentek az oltásellenesek, és visszatértek különböző betegségek, amelyeket már több évtizede vagy akár több mint száz éve legyőztünk. Ilyen az ebola is. 

Bármilyen hihetetlennek hangzik, Románia bizonyos részein is megjelent, nem Afrikára vagy a harmadik világ országaira kell gondolni. Szintén az orvostudománynak köszönhetjük, hogy nem halnak meg emberek olyan, mai szemmel banális betegségekben, mint egy egyszerű nátha. Rég 7-8 gyermekből 2-3 élte meg a felnőttkort, a többit elvitték a különféle egyszerű betegségek. Ezt a kutatóknak, orvosoknak és gyógyszerészeknek köszönhetően leküzdötte az emberiség. Továbbá, ahogy fejlődik az orvostudomány, egyre komolyabb teszteknek vetik alá az új gyógyszereket, vagyis ha valami tömeggyártásba, illetve forgalomba kerül, attól nincs amiért tartani. Az oltás kapcsán még lehet hallani a nanotechnológiás csipről is, ami révén követni fogják az embereket. Erre nincs szükség. Ha valakire vagy éppen mindenkire kíváncsiak, már rég ott van a kezükben a technológia, aminek a segítségével nagyon pontosan meg tudják mondani, hogy hol van. Ezt a technológiát pedig nem erőszakkal kényszerítették az emberekre, a társadalom túlnyomó része örömmel fizet érte. Ez pedig az okostelefon. Az a készülék, amin folyamatosan be van kapcsolva a helymeghatározás, soha nincs kikapcsolva az internet, és ugye van benne SIM-kártya is. Ameddig ezeket a készülékeket használjuk, addig tudnak követni, és nem kell az oltásba rejteni a nanotechnológiás csipet. De a régi, nem okos telefonokat is le tudják nyomozni, a SIM-kártya alapján, hiszen az különböző antennákra és műholdakra kapcsolódik, innen jön a telefonjel, ezek segítségével pedig pillanatok alatt nagyon pontosan be lehet mérni egy telefont. Akkor miért van szükség a nanotechnológiára? Persze felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni ellene. Röviden: semmit, hiszen a mai világban már szinte mozdulni sem lehet telefon nélkül, és egyre inkább az lesz az emberek fő készüléke, aminek a segítségével a dolgaikat végzik.

Az oltásra visszatérve, sokan állítják, hogy meg fogja változtatni az emberek génfelépítését, hogy beépül a génjeinkbe. Egy egyszerű vírus is beépül, és így tud fertőzni. Vagyis: hogyan harcoljunk valami ellen, ami a génjeinkben van, ha nem valami olyasmivel, ami szintén beépül? De ha ez még nem lenne elég magyarázat, mondjuk el azt is, ami nem titok senki számára, hogy rengeteg génmódosított ételt fogyasztunk, szinte már lehetetlen olyan ételt találni, amelyik mentes ettől. 

Összegzés: a koronavírus-járvány létezik, egyre több ember fertőződik meg, ebből adódóan egyre nagyobb lesz az áldozatok száma. Míg márciusban nem ismertünk senkit, aki elkapta volna, mára már több ismerősünk átesett rajta vagy éppen benne szenved, esetleg sajnálatos módon elhunyt a betegség szövődményei miatt. Nem tudni, meddig marad közöttünk ez a kór, mindenki abban reménykedik, hogy minél hamarabb leküzdjük. Azonban nagy valószínűséggel ez csak egy jó és megbízható oltással lesz lehetséges, ami még messze lehet. Az 5G meg fog jelenni, és senki nem fog elégni, sőt nagyon sok embernek komoly segítsége lesz, illetve komoly áttöréseket fog hozni az orvostudományban és az ipar különböző területein. Az oltástól pedig nem kell, nem szabad félni. A történelem során a gyógyszerek és az oltások rengeteg emberéletet mentettek meg. Igen, voltak olyanok is, akik gyógyszerek miatt haltak meg, de milliókkal több emberéletet mentettek meg, mint ahányat elvettek.

Forrás: Maszol 

Hátrányba került, 22 órával korábban

Bellingham megmentette, 22 órával korábban

Ballagtak a Sapientia 22 órával korábban

Hírek, rendezvények 22 órával korábban

A játék folytatódik… 22 órával korábban

Az olvasó írja 22 órával korábban

Hosszú, forró nyár 22 órával korábban

Megsimogatni a lelkeket 3 héttel korábban

Választás 2024 3 héttel korábban

Épített örökségünk 3 héttel korábban

Épített örökségünk 1 héttel korábban

Műsorkalauz 2 héttel korábban

Épített örökségünk 2 héttel korábban

Ez a weboldal sütiket használ

A jobb szolgáltatás nyújtásának érdekében sütiket használunk. Az oldal jobb felhasználása érdekében kérjük, fogadja el a sütiket. További információ itt: Adatvédelmi tájékoztató