2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Második alkalommal indul a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) erdélyi körútra, melynek keretén belül március 26-28. között magyar középiskolások kérdéseire válaszolnak a diákszövetség tagjai, és bemutatják az egyetemi kínálatot. 

Nincs olyan sulis diák, aki ne találkozott volna a „hova tovább?” kérdéssel. E csupán két szóból álló kérdés nagyobb nyomást helyez a fiatalokra, mint azt el tudnánk képzelni. 

Az egyetem kiválasztása hatalmas fejtörést okoz mindenki számára, így fontos, hogy a diákok kellő segítségben és támogatásban részesüljenek. Mivel a Kolozsvári Magyar Diákszövetség feladatkörébe tartozik a diákélet megkönnyítése, illetve a kellő támogatás nyújtása, újból megszervezi a II. KMDSZ Tour nevezetű eseményét. 

Az idei évben a KMDSZ Tour célja az egyetemek, szakok, lehetőségek ismertetése a diákokkal, illetve az egyetemi hallgatók tapasztalatainak az átadása és a diákok kérdéseinek megválaszolása. A diákszövetség csapata ellátogat Erdély különböző városaiba, ahol – a vírushelyzet előírásait betartva – kávézók teraszain válaszolják meg a fiatalok kérdéseit, illetve mesélnek tapasztalataikról, az egyetemi életről, továbbá magáról a diákszövetségről. 

Pénteken Kolozsváron 16 órakor, szombaton Nagyváradon és Marosvásárhelyen 13 órakor, Szatmárnémetin és Székelyudvarhelyen 18 órakor kerül sor találkozóra. 

Vasárnap a diákszövetség képviselői Nagybányán és Csíkszeredában 12 órakor, emellett Zilahon és Sepsiszentgyörgyön 17 órakor találkoznak az érdeklődőkkel. 

A járványügyi intézkedéseket figyelembe véve a teraszokon való részvétel korlátozott, így előzetes regisztráció szükséges, melyet az érdeklődő diákok az alábbi linken tehetnek meg: https://bit.ly/2NFaZBQ. 

Az egyébként díjtalan regisztrációt egy e-mailben kapott visszajelzés erősíti meg. 

A program tartalmaz egy rövid KMDSZ- és egyetemi bemutatót, amelyet majd kötetlen beszélgetés és ismerkedés követ.