2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar és a román bajnok számára is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a futsal Bajnokok Ligájában. A Berettyóújfalu múlt szombaton 5-0-s vereséget szenvedett a Benfica vendégeként, míg a United Galac a Kajrat Almati otthonában maradt alul 6-1-re.

A Berettyóújfalu a novemberi első fordulóban 4-3-ra győzött a grúziai Tbiliszi State University otthonában, majd január 16-án a ciprusi Omonia Nicosia vendégeként 2-0-ra diadalmaskodott. Lisszabonban azonban pillanatig sem volt partiban a vendéglátó portugál gárdával, amely hat perc elteltével már kétgólos előnyt szerzett. A szünet után tovább növelte előnyét a Benfica, így magabiztosan jutott a nyolcas döntőbe.

A galaci gárda is két ellenfelet búcsúztatva jutott el a nyolcaddöntőig. Előbb az izraeli Ashdod Dolphinst múlta felül a United 

1-0-ra, majd a lengyel Rekord Bielsko-Biala fölött diadalmaskodott 6-3-ra.  A 16-szoros kazah bajnok, 14-szeres kazah kupagyőztes és kétszeres UEFA Futsal Cup-győztes Almatival azonban nem tudott mit kezdeni a román gárda, amely a magyar bajnokhoz hasonlóan ötgólos különbséggel maradt alul.

A nyolcas döntőt Minszkben rendezik, április 28-a és május 3-a között.

Fotó: GSP