2021. április 18., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Március 10-től kezdik el a helyi közösség körében az Azomureş ipari platform működésének részleteit bemutató tájékoztatási anyag terjesztését. A vállalat azért tartja ezt fontosnak, hogy tájékoztassa a helyi közösséget a folyamatban levő tevékenységekről, a sürgősségi esetekben előállható kockázatokról, és ilyen esetekben az állampolgárok által foganatosítható intézkedésekről. A füzet formájú tájékoztató anyag a Maros megyei Horea katasztrófavédelmi felügyelőséggel partnerségben készül.

Az utóbbi években az Azomureş jelentős összeget, több mint 250 millió eurót fektetett be a létesítmény korszerűsítésébe. Következésképpen a kombinát tiszteletben tartja az európai környezetvédelmi normákat. Az eredmények ebben a pillanatban nyilvánvalóak, és a hatóságok, valamint a független monitorozók jelentős javulást mutatnak a környezetre gyakorolt hatás 2012-ben mért adataihoz képest. A beruházások másfelől nagyobb megbízhatóságot biztosítanak a berendezések működésében, magas fokú biztonságot nyújtanak. 

Fejlett riasztórendszerek állnak rendelkezésre az emberi tényezőtől független funkciók normál paramétereken kívüli működésének megakadályozására. Ugyanakkor a platformon dolgozó emberek szakképesítésébe is beruháztak, hogy minimálisra csökkentsék a termelésben az emberi hibákat. Az Azomureş prioritása a biztonság!

Ma a kombinát plarformján 2500, a saját és a családjuk, valamint a helyi közösség biztonsága iránt elkötelezett személy dolgozik. Mindannyiuk számára biztosítva van a munkanap biztonságos elkezdéséhez és befejezéséhez szükséges műszaki támogatás. A vállalat elsőrendű célja a BIZTONSÁG, az alkalmazottak, a felszerelések és a helyi közösség biztonsága.

A tájékoztató füzet mellé egy román és magyar nyelvű magyarázólevelet is csatolnak, amit Marosvásárhely, Maroskeresztúr és Marosszentkirály összes postaládájába beletesznek. A tájékoztató anyag a www.azomures.com honlapon is elérhető román, magyar és angol nyelven.