2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére három éve február 18-án, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük a magyar széppróza napját. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) idén is társszervezője a magyar széppróza napja online eseménysorozatának. Február 18. és 20. között mindennap délután 6 órától hat prózaíró mutatkozik be az erdélyi írószervezet világhálós eseményein, amelyek az E-MIL Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tekinthetők meg élő közvetítés formájában. Az E-MIL műsorai ugyanezen napokon kerülnek adásba az Erdélyi Magyar Televízióban este fél tíztől kezdődően. 

Február 18-án Haklik Norbert és Szántai János prózaírókkal beszélgetett Mărcuţiu-Rácz Dóra költő, író, a kolozsvári Helikon szerkesztője. Február 19-én Borcsa Imola prózaíró és Serestély Zalán író, költő lépett fel Sánta Miriám költő, szerkesztő moderálásában. Zárásképp február 20-án Márton Evelint és Vincze Ferencet kérdezi Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó szerkesztője. 

Az esemény társszervezője a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványa és az Erdélyi Magyar Írók Ligája. Támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Az E-MIL kiemelt médiapartnere az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) és a kolozsvári Videopontes Stúdió.

További részletek: https://www.facebook.com/events/3753344731378714