2021. január 18., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A pénz és a nők 

A nők és a pénz viszonyáról számtalan elmélet létezik. Gyakran mondják, hogy a nők nem bánnak igazán jól a pénzzel, kifolyik a kezük közül, és hogy olyan férfiakat választanak társnak, akik anyagilag jól szituáltak. Az egyértelmű, hogy a két nem képviselői egészen másképp működnek e tekintetben is, de talán hiba lenne tipikus női viselkedési minták alapján eldönteni, hogy valóban alkalmatlanok-e a nők arra, hogy jól bánjanak a pénzzel vagy sem. Ennek jár utána Kurta Kinga vendégeivel: Székely Blanka televíziós újságíróval, Forró-Erős Gyöngyi pszichológus, mentálhigiénés szakemberrel és Csata Edit közgazdász, pénzügyi tanácsadóval.

Nőszemközt pénteken este 8 órától az Erdélyi Magyar Televízió képernyőjén és Facebook-oldalán! 


Az idén másképpen ünnepel a Bernády Ház

Huszonhárom éve október végén a Bernády Napok rendezvénysorozata hoz pezsgést Marosvásárhely kulturális életébe. Diákvetélkedőktől zsúfolt termű gálaelőadásig sok vonzó eseményt kínál ilyenkor minden korosztálynak. A hagyományt meghonosító Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány az idén is gazdag programmal készült, annál is inkább, mivel jubilál a Bernády Ház, negyedszázada nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A kuratórium ezt is ünnepelni kívánta. A pandémia azonban közbeszólt, folyamatosan módosítani kellett a terveket. A járvány kiterjedése, a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt végleg le kellett mondani a nyilvános rendezvényekről. A Bernády Napok idén elmarad, jövőre remélhetőleg visszatérhetünk a régi kerékvágásba.

A mostani évfordulót, a Bernády Ház 25 esztendejét virtuálisan köszönti a kuratórium. Videós összeállítás, online visszatekintés mutatja fel a népszerű kulturális központ negyedszázadát. Sok arc és esemény felvillan az Izsák Ildikó, Barabási Ede készítette filmben, számosan megszólalnak, és méltatják a marosvásárhelyi magyarság közkedvelt művelődési hajlékát.

A filmet október 31-én, szombaton este 21 órától lehet megtekinteni az Erdélyi Magyar Televízió adásában.