2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fiatal női vállalkozók 

Egyre gyakrabban találkozunk olyan nőkkel, akik sokoldalúságuknak köszönhetően több téren próbálnak kibontakozni és helytállni a mindennapokban. 

Egyszerre önálló nők, feleségek, családanyák és vállalkozók. A mai fiatal hölgyek öntudatosok, magabiztosak, bátrak, és nem ismernek lehetetlent, ha álmaik megvalósításáról van szó. Kurta Kinga az Erdélyi Magyar Televízió Nőszemközt műsorában fiatal női vállalkozókkal beszélget sikerről, kihívásokról, álmokról, megvalósításokról: Antal Hajnallal, a Selected Bags megálmodójával, Foszner Korodi Ildikóval, a Női vállalkozók Erdélyben csoport egyik ötletgazdájával, és Szász Emőkével, a Delikates divatműhely egyik alapítójával. Követhető a műsor pénteken este 8 órától az Erdély TV képernyőjén és Facebook-oldalán.

Kemény Zsigmond Társaság: Málenkij robot

A világjárvány a marosvásárhelyi Kemény Zsigmond Társaságot is arra kényszerítette, hogy online térbe költöztesse havi beszélgetéseit. Hogy a rangos eseménysorozat az adott körülmények között is elérhető, követhető legyen az érdeklődök számára, az Erdélyi Magyar Televízió teret, műsoridőt biztosít neki. A társaság elnöke, Csíky Boldizsár Murádin János Kristóf történésszel, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatójával beszélget arról a tragikus eseménysorozatról, amely málenkij robotként honosodott meg a történelmi emlékezetben. A második világháború végén, 1944 őszétől a szovjet fegyveres szervek kényszermunkára gyűjtötték össze az embereket, nőket és férfiakat, csupán néhány napos munkával (málenkaja robota) hitegetve őket, ám ez évekig évig tartó kényszermunka – romeltakarítás, építkezés, bányászat stb. – lett a Szovjetunióban.

A beszélgetést február 27-én, szombaton 17.30 órától tűzi műsorára az Erdélyi Magyar Televízió, az ismétlés hétfőn, március 1-jén 14 órától lesz megtekinthető.