2020. július 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénteken 850 tő virágot ültettek el az erdőszentgyörgyi önkormányzat alkalmazottai a Küküllő-híd melletti kis közlekedési szigeten. A virágok adományként érkeztek: 500 tő jégvirágot már hónapokkal ezelőtt felajánlott a polgármesteri hivatalnak Karácsony Loránd helyi termelő, ezeket most ültették ki. Ugyanakkor az önkormányzat egyik munkatársa további 300 tő árvácskát vásárolt és ajánlott fel erre a célra. Ültetés után a sziget új díszeit tűzoltók locsolták meg.

Érdeklődésünkre Csibi Attila Zoltán polgármester elmondta: erre a helyre szoktak évente virágokat ültetni, egy évben a közeli művelődési ház elé is ültettek, egyik évben utcai villanyoszlopokra szerelt edényekbe is, de mivel gondozásuk igen körülményes volt, lemondtak róla. A városközponti kis park többnyire fás, gyepes terület, oda nem szoktak virágokat ültetni, egyrészt azért, mert a kastély környékének átépítésére már évek óta pályázatokat nyújtottak be, ezért nem volt már indokolt itt nagyobb pénzt befektetni a tér rendezésébe. A nagyobb feladatok ezután következnek, hiszen a kastély környékén két projekt révén mintegy háromhektáros zöldövezetet alakítanak ki, ahol több ezer virág lesz ültetve, így teljesen más arculata lesz a kisváros központi övezetének.

A városvezető azt is elmondta: a bírálatokkal ellentétben az ő polgármesteri tisztsége alatt nem költöttek hatalmas összegeket virágokra, nyolc év alatt csupán 13.740 lejt, és inkább a meglévő zöldövezetek karbantartását tartották fontosnak. Az elmúlt években előfordult ugyan, hogy egy-egy munkatárs otthonról vitt néhány dísznövényt vagy néhány tő virágot elültetésre, de ekkora nagyságrendű virágadományt sosem kaptak eddig.

Az idén csak adományból kapott virágokat ültettek       

  Fotó: facebook.com/Csibi Attila Zoltán