2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vereséget szenvedett a Marosvásárhelyi CSM 2. ligás teremlabdarúgó-csapata a bajnoki 3. fordulóban a Kézdivásárhelyi KSE otthonában. A korábbi idények eredményeit, valamint azt tekintve, hogy ez a két csapat szerzett a nyáron feljutási jogot, de egyik sem élt vele, a mérkőzés rangadónak számított, és elvileg a felsőházért küzdő két alakulat harcolt. A marosvásárhelyi együttes azonban sörbajnoksági szintre süllyedt, és nem azok utaznak a mérkőzésekre, akik a legjobbak, hanem – tekinve, hogy önkéntesen, amatőr szinten végzik a tevékenységet – akik éppen ráérnek, és kedvük is van rá, a felkészülés komolyságáról nem is beszélve.

Az előző fordulóban rendezett hazai mérkőzéshez képest heten (Coman, Cucuiet, Kurcsi, Luduşan, Togan, Nagy Lehel, Imreh) hiányoztak a keretből, a kilencfős küldöttségből pedig csak ketten-hárman tartoznak a tapasztaltabbak közé.

A vereség tehát gyakorlatilag logikusan következett be. 

A Marosvásárhelyi CSM a következő mérkőzését is idegenben játssza, ezúttal Gyergyószárhegyen, a Gyergyói Inter otthonában vendégszerepel. Az ellenfél eddig a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a csoportban, a papírforma a marosvásárhelyieknek kedvez. Kérdés azonban, milyen keretet tudnak mozgósítani a szombati találkozóra.

Fotó: Székely Hírmondó


Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 2. liga, II. csoport, 3. forduló: Kézdivásárhelyi KSE – Marosvásárhelyi CSM 8-5 (5-3)

Kézdivásárhely, sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Marian Carp (Galac), Flavius Cojocaru (Galac). Ellenőr: Sebastian Capţan (Galac).

Gólszerzők: Gáll (2., 4., 8., 15., 30.), Păun (18., 29., 38.), illetve Szőcs (6.,16.,17.), Szabó (27.), Nicola (33.).

KSE: Bunduc – Gajdó, Păun, Gáll, Damian (cserék: Farkas, Barbócz, Mójzi, Faragó, Bandi, Bakó, Pakucs).

CSM: Adorján – Szabó, Szőcs L., Kiss, Ördögh (cserék: Nagy Tamás, Nicola, Şuteu, Dobai).


Eredményjelző

A teremlabdarúgó 2. liga II. csoportja 3. fordulójában: Gyergyóremetei Kereszthegy – Gyergyószentmiklósi Inter 12-1, Korondi Junior 2017 – Dévai West 2-7, Kézdivásárhelyi KSE – Marosvásárhelyi CSM 8-5. Az előző fordulóból: Dévai West – Gyergyóremetei Kereszthegy 10-5, Gyergyószentmiklósi Inter – Kézdivásárhelyi KSE 0-6.