2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tekintettel arra, hogy néhány hónapja új klub szerveződik Marosvásárhelyen, amely, létrehozói szándéka szerint, az MSE edzői- és játékosállományára, valamint nevére kíván ráépülni, szükségesnek tartjuk közölni az alábbiakat:

1. A Marosvásárhelyi MSE 2008 óta (tizenegy éve) működő sportszervezet, amely az 1898-ban alapított, hasonló nevű egyesület (Marosvásárhelyi Sportegylet) szellemi örökösének tekinti magát. Azzal a céllal hoztuk létre, hogy a gyerekeknek és a szülőknek a régi sportszerető marosvásárhelyi hagyományok szerinti nevelésre lehetőséget biztosítsunk, és ennek megfelelően az elmúlt esztendőben mintegy 250-300 gyereknek kínáltunk színvonalas foglalkoztatást 16 külön csoportban (csapatban), illetve rendeztünk egyéb jellegű összejöveteleket szüleik számára is. Fokozatosan építkezve értünk fel arra a szintre, ahol most vagyunk: az elmúlt évadban két felnőttcsapatot (MSE I – 3. liga, MSE II – 4. liga), országos bajnokságban szereplő két nagyifjúsági csapatot (U19, U17) és valamennyi korosztályos bajnokságban szereplő gyermek- és ifjúsági csapatot működtettünk.

2. A 2018-as év a klub történetének legsikeresebb esztendeje volt: a felnőttcsapat megnyerte a Maros megyei 4. ligát, majd az ezt követő osztályozó párharcot Szeben megye bajnoka ellen, így feljutott a 3. ligába, míg az U9-es korosztály két bajnoki címet is ünnepelt, előbb a korosztály országos bajnokságának megyei szakaszán, majd a Maros megyei bajnokságban. Munkánk hatékonyságát több másik korosztályunk jó szereplései is visszaigazolták.

3. A jó eredményekben elvitathatatlan szerepük volt edzőinknek, akik sportszerződés alapján, alkalmazotti minőségben járultak hozzá a közös munkához. Hasonlóképpen a szülők hozzájárulásának fontosságáról sem feledkezhetünk meg, hiszen az ő helyes döntésük is hozzájárult ahhoz, hogy az MSE a sport iránt érdeklődő fiatalok százainak „iskolája” lett. Ezért értük és a gyerekek miatt is sajnáljuk, hogy a fejlődés, a szükséges jobbítás helyett a megosztást választotta az edzők egy része, a sportot eszköznek tekintő személyek tanácsára.

Mivel a kilépő edzők távozásra biztatják az általuk edzett csoportokat, szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy az új klub, amely az MSE eredményeire próbál ráépülni, és hasonló néven próbál megalakulni, ebben a formában még nem létezik.

4. A kialakult sajnálatos helyzetben az MSE folytatja sokéves működését, a távozó edzőket pótolva, fenntartva a pályabérleti szerződéseket, továbbra is biztosítja a gyerekek képzését. Tevékenységünket a júliusi vakáció után augusztusban újraindítjuk, az érdeklődők weboldalunkon (www.focisuli.ro) és közösségi oldalunkon (a klub főoldala: www.facebook.com/mse.08.tgm) tájékozódhatnak majd az edzésprogramról augusztus első napjaiban.

Fontos! A fentiektől eltérő bármilyen másik információ nem felel meg a valóságnak, és nem tükrözi a Marosvásárhelyi MSE álláspontját, illetve évek óta változatlan céljait.

A megosztást megszüntethetik azok, akik azt kezdeményezték.

Az MSE és edzői szeretettel várják továbbra is a gyermekeket a tevékenységekre!

Bordó-fekete, hajrá, MSE!