2021. október 25., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Őszi csodaházikó – Mese mese mátka

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata idén is folytatja a Csodaházikó-sorozatát. Az évad első gyerekfoglalkozása szeptember 30-án, csütörtökön 12 órától Mese mese mátka címmel a magyar népmese napját ünnepli, amelyre a társulat színészei szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. 

A magyar népmese napját a nagy mesemondó Benedek Elek születésnapján ünnepeljük. Ez alkalommal a pedagógusok, a meseszerető gyerekek megkülönböztetett figyelemmel fordulnak a magyar mesevilág felé. Ilyenkor újra életre keltjük Tündért, Fanyűvőt, a hétfejű sárkányt, hetedhét országot, előhívjuk a bennük rejlő titkos erőinket. A Tompa Miklós Társulat színészei játszani hívják a kicsiket és a nagyokat, hogy együtt éljék át a népmesékben rejlő csoda örömét, a mesehősökkel együtt járják be a boldogulás felé vezető út próbatételeit. 

A legkisebbeknek szóló programsorozat előadásai, ahogyan eddig is, továbbra is évszakonként, játékos formában szólítják meg a gyerekeket, elsősorban egy-egy ünnephez, kiemelkedő eseményhez kapcsolódva. Színház és kulturális nevelés egybefonódik, és a kis nézők mindeközben a színház csodáját is megtapasztalják. A sorozat előadásai nem csak családi programként kiválóak, hanem közösségi élményt is nyújtanak a gyermekeknek.

Szereplők: Benő Kinga, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Kiss Bora, Korpos András, Szabadi Nóra, Ördög Miklós Levente, Tamás Fábián Csanád. Projektvezető: Benő Kinga. Ügyelő: Rigmányi Lehel. 

 A nagytermi gyerekműsort díjmentesen, nagykorú kíséretében tekintheti meg a gyerekközönség. A járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. A színház tájékoztatja az érdeklődőket, hogy az előadás jellege miatt azt kizárólag magyar nyelven lehet követni.

 A 0 lej értékű jegyek előzetesen kizárólag személyesen, a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 9 és 19 óra között, telefonszám: 0365 806 865) válthatók, illetve a helyszínen előadás előtt egy órával.

 További információkért kövessék a Tompa 

Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook-, valamint Instagram-oldalát (https://www.facebook.com/tompamiklos; 

www.instagram.com/tompamiklostarsulat).

(PR-titkárság)