2020. július 9., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pályázati összefoglaló

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a 28. Bolyai Nyári Akadémiát a járványügyi óvintézkedések betartása okán rendhagyó, online módon szervezi meg, nevében is jelölve másságát: BNYA 2.0.

A 2020. július 6–26. közötti időszakban zajló BNYA 2.0 szakmai programjait a Tanulás jövője témakörben építették fel, és olyan pedagógiai kérdésekre helyezik a hangsúlyt, amelyeket részben a kényszerű távoktatás hozott felszínre: az együttműködő tanulás és tanítás megvalósításának lehetőségei, a differenciált oktatást segítő felületek és alkalmazások, valamint az online mérés és értékelés eszközei.

Idén az akadémia két részből tevődik össze. Az első A tanulás jövője címmel három modulból álló, 35 órás online továbbképzési programot kínál a pedagógusoknak, szakmai gondozója a Tempus Közalapítvány. 

A BNYA második részét ingyenesen és szabadon hozzáférhető online szakmai programok és kísérőrendezvények képezik (előadások, beszélgetések, kulturális programok) a hagyományos akadémiai hetek időszakában: július 6–24. között. Az online események jegyzéke folyamatosan bővül, frissül, az aktuális program a www.bnya.rmpsz.ro felületen lesz elérhető. Ezen a felületen lesznek megtekinthetők a BNYA idején készült videóanyagok is. 

Az akadémia továbbképzésére RMPSZ-tagsággal rendelkező, a romániai oktatási rendszerben dolgozó szakképzett pedagógusok, valamint a Kárpát-medencei pedagógusszövetségi (SZMPSZ, KMPSZ, ÉMPE, VMPE, HMPF és MPE) tagsággal rendelkező, a Kárpát-medencei magyar oktatási rendszerben dolgozó, szakképzett oktatók pályázhatnak. Jelentkezni csak online lehet a pályázati adatlap pontos kitöltésével, mely elérhető a www.rmpsz.ro oldalon. Iratkozási időszak: 2020. június 2., kedd – június 21., vasárnap. Az elvégzett modulokról a résztvevők igazolást, bizonylatot kapnak.

További, folyamatosan frissülő információk a bnya.rmpsz.ro honlapon, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Facebook-oldalán találhatóak. 

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége