2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a hegyimentő szolgálat új központjában

A Maros Megyei Hegyimentő Szolgálathoz látogatott kedden Maros megye tanácselnöke, Péter Ferenc és Kovács Mihály Levente alelnök. A találkozón Tas kutya is részt vett, az eb hivatásos mentőkutyaként segíti a 10 alkalmazott és 34 önkéntes munkáját a bevetéseken. A hat és fél éves holland juhászkutya idén ismét sikeresen vizsgázott, és újabb egy évre kapta meg a „hivatásos keresőkutya” igazolványt. 

„A mindennapi teendők és a mentés mellett idén jelentős lépés előtt áll a Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat, ugyanis végre elkészült a hegyimentőközpont terve, így idén már meghirdethetjük a versenytárgyalást a kivitelezésre” – számolt be Kovács Róbert, a szolgálat vezetője a találkozón. Kovács Mihály Levente alelnök szerint is ígéretes időszak elé néz a hegyimentő szolgálat, „a székhely megvalósíthatósági tanulmánya mellett újra kell engedélyeztetni a szolgálatot, és további beruházásokra is szükség van. Természetesen ezekben a projektekben minden támogatást megkapnak részemről.”

Péter Ferenc megyei tanácselnök megerősítette, hogy számukra is prioritás az új központ megépítése, „a megyei tanács 2018-ban 80.000 lejt fordított a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, 2019–2020-ban készült el a kivitelezési terv, amelyre 200 ezer lejt fordítottunk a megyei költségvetésből, idén pedig már van egy jóváhagyott 4 millió lejes költségtétel a versenytárgyalás megszervezésére” – részletezte Péter Ferenc, a hegyimentő szolgálatot fenntartó Maros Megyei Tanács elnöke. 

A Maros Megyei Hegyimentő Szolgálat jelenleg Marosvásárhelyen egy Eminescu utcai, bérelt ingatlanban működik. Az új székház a városközponthoz közel, a 112-es egységes segélyhívó diszpécserszolgálatnak a szomszédságában épülne fel, amelyben az irodahelyiségek mellett garázsokat és raktárhelyiségeket is kialakítanak, és Tas kutya is külön helyet kapna itt. 

A Maros Megyei Tanács sajtóirodája


Fotó: a Maros Megyei Tanács sajtóirodája