2021. július 28., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marossárpataki önkormányzat nemrég hozzáfogott a község tanintézeteinek a javításához. A községközpontban és a hozzá tartozó falvakban az osztálytermeket újítják fel.


A marossárpataki önkormányzat nemrég hozzáfogott a község tanintézeteinek a javításához. A községközpontban és a hozzá tartozó falvakban az osztálytermeket újítják fel. Nagyobb munkába kezdtek Pókában, ahol hullámlemezzel fedik be az épületet, mivel a több évtizedes cserép megrongálódott, olyannyira, hogy a tantermek több helyen beáztak. Az önkormányzat saját költségvetéséből mintegy 50.000 lejt szánt a javításra.

Mielőtt azonban az új tartógerendákra kerültek volna a rögzítőlécek és a hullámlemezek, a szerdai vihar leszedte az ideiglenes nejlontakarót, így a bőséges eső teljesen eláztatta az épületet. Ottjártunkkor a bútorzatot és a taneszközöket „mentették” ki a helyenként bokáig érő vízből.

Kozma Barna polgármester a Népújságnak elmondta, a vihar hátráltatta ugyan a munkálatokat, de mivel idejében hozzáfogtak, az őszi becsengetésig rendbe teszik az iskolát. Az épület alapos felújításra szorul, s mivel mostanáig nem volt pénz, halogatták a munkálatokat. A község többi oktatási intézményében is igyekeznek a szükséges feltételeket megteremteni az iskolakezdésig.