2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szerdán indítja új, immár harmadik évadát a kolozsvári Blogdíler. Az idén szeptembertől jövő júniusig tartó eseménysorozat sorrendben első előadása a pályaorientációról szól: az új évadot a Huawei PR-osával, Ament Amarillával nyitják a kolozsvári 1568 Bistróban szeptember 25-én délután 5 órától. 

Amint azt a szervezők közlik, #mesterségemcímere tematikára épít a Bolgdíler új évada. A Thinkonomyval karöltve olyan szakmákból hívnak meg sikeres szakértőket, akik ötleteikkel az erdélyi fiatalok pályaorientációját segítik. Az első meghívott Ament Amarilla, a Huawei volt PR-marketingese, jelenleg a Honor almárka – amely szintén a Huawei márkacsaládhoz tartozik – PR-marketingese. 

A pódiumbeszélgetésen szó lesz a PR területéről és arról is, hogy miért fontos influencerekkel reklámozniuk termékeiket. Amarilla többek közt beszélni fog arról is, hogy miért választotta ezt a munkát, illetve hogy az milyen kihívásokat tartogat. A beszélgetést Tamás Endre, a Blogdíler megálmodója moderálja.

A Blogdíler 2016 szeptemberében indult, hogy az erdélyi blogolni (nagyon leegyszerűsítve: internetes napló) vagy vlogolni (még jobban leegyszerűsítve: internetes videónapló) vágyó fiataloknak sikeres példákon keresztül bemutassa a szakma rejtelmeit. Az első évadban az Igen, tessék! mozgalom támogatásával öt meghívottal jelentkezett a Blogdíler. 

A 2.0-s Blogdíler a divat világából hívott meg szakembereket, akiknek segítségével az erdélyi közönség jobban megismerhette a szakma csínját-bínját, és akik utat mutathattak, tippeket adhattak az itthoni pályakezdő tervezőknek. A 2017-es évad az OMDSZ (Országos Magyar Diákszövetség) támogatásával jött létre. 

A Blogdíler Facebook- és Instagram-oldalai a következő linkeken érhetők el:

www.facebook.com/blogdiler, www.instagram.com/blogdiler.