2020. június 3., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mennyire vagyunk veszélyeztetettek, milyen nehézségekkel szembesülünk, milyen gazdasági és társadalmi következmények várhatók, mi lesz az idei tanévvel? – ezekre a kérdésekre keresi a választ az Erdélystat online kérdőíves felmérése.

Az Erdélystat.ro kutatása az internetet használó, felnőttkorú erdélyi magyarokra terjed ki. A felmérés három nagyobb témára fókuszál: a lakosság érintettségére és attitűdjeire, a járvány gazdasági és szociális hatásaira, valamint a jelenlegi oktatási helyzetre.

A kutatás társadalmi céllal, önkéntes alapon készül, az eredmények nyilvánosak lesznek. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségei szerint kapcsolódjon be a felmérés népszerűsítésébe, amennyiben fontosnak, hasznosnak véli azt. Lényeges lenne, hogy pedagógusok, lelkészek, vállalkozók, civil és szociális szervezetek is bekapcsolódjanak, megosztva a kérdőív elérhetőségét közösségi oldalakon, levelezőlistákon, saját honlapjukon. A nagyszámú válaszadás járulhat hozzá az eredmények reprezentativitásához, és nagyon fontos, hogy a szociálisan leginkább érintett társadalmi rétegek is minél nagyobb arányban válaszoljanak.

A felmérés április első két hetében fog zajlani, a kérdőív kitöltése 10–15 percet vesz igénybe. A válaszadás önkéntes és névtelen, az eredmények statisztikai feldolgozását követően kizárólag összesített adatok kerülnek publikálásra.

A kérdőív ezen a linken érhető el: felmeres.sodiso.ro