2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Rollerrel az állatok világnapján

A reggeltől szakadó eső sem riasztotta el a rolleres állatbarátokat, akik bundás, tollas kedvenceik megünneplésére gurultak fel péntek délután a marosvásárhelyi állatkertbe. Az október 4-i világnap alkalmából, az együttlét idejére az ég is kitisztult, így a többségében gyerekekből álló, 150 fős csapat a közös hajtányozás mellett az ünnepeltek látványetetésében is kedvét lelhette.

Halmágyi Ildikó biológus, az állatkert pedagógiai programokat lebonyolító munkatársa a vadaspark bejáratánál meleg teával várta az érkezőket, majd nemsokára elkezdődött a rolleres felvonulás. A menetet öt helyszínen – a tevék, a gyűrűsfarkú makik, a medvék, a zebrák és az oroszlánok „rezidenciájánál” – stoptábla állította meg. A kijelölt pontokon különböző kérdésekre kellett megfelelni – többek között arra, hogy mit raktároz a teve a púpjában, hány fehér és hány fekete gyűrű van összesen a makik farkán és milyen távolságból hallatszik az oroszlánordítás –, majd a tippelős játék végén Halmágyi Ildikó a helyes válaszok kapcsán a szóban forgó állatokról mesélt. Ezt követően minden helyszínen látványetetésre is sor került. Ezúttal is nagy sikere volt a felkötött húsért küzdő oroszlánok produkciójának, de a többi állatkerti lakó is megörvendeztette a gyermekeket. 

Az állati rollerezésnek jótékonysági jellege is volt. A szervezők a daganatos betegséggel küzdő kiskorúakat támogató Little People Egyesület számára gyűjtöttek új játékokat, könyveket, kifestősöket, és a világnapon több zsák adomány érkezett az állatkertbe – tudtuk meg Halmágyi Ildikótól.