2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mivel az utóbbi napokban a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke ebben a minőségében az országban a legnagyobb fizetést (7.000 lej) veszi fel, az elnök asszony a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben pontosít.

Mivel az utóbbi napokban a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke ebben a minőségében az országban a legnagyobb fizetést (7.000 lej) veszi fel, az elnök asszony a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben pontosít. Az állami költségvetésből fizetett személyzet egységes javadalmazására vonatkozó 2010. évi 284-es törvény alapján 2011. január 1-től a Maros Megyei Tanács elnökének havi bruttó javadalmazása 5.703 lej, tehát a nettó fizetése 3.999 lej. Az érintett a sajtóközleményben ezután felsorolja a 2005. évi 108-as és a 2008. évi 10-es kormányrendelet előírásait, amelyek a helyi adminisztrációban dolgozók javadalmazására vonatkoznak, továbbá a 2007/339-es törvény szabályozásait, amelyek azon személyek javadalmazására, juttatásaira vonatkoznak, akik nemzetközi finanszírozású programok megvalósítási menedzselésében vesznek részt.

A megyei tanács elnökének fizetését az említett törvényes előírások alapján állapították meg – olvasható a Lokodi Edit Emőke által aláírt sajtóközleményben.