2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Siklódi Zsolt: – Mindenképpen hasznos lenne számunkra, ha erre haladna az autópálya. Földjeink parlagon hevernek, nincs, aki megdolgozza, így egyáltalán nem zavaró, ha ezek helyét elfoglalja a nyomvonal. Hátha ezáltal jönnének befektetők és fellendülne a gazdasági élet, mert egyébként itt halott minden.

 

Lunka Kriszti: – Elsősorban a közlekedés szempontjából lenne jó. Nézzenek csak körül a Nyárádmentén, milyen állapotban vannak az utak. Évtizedek óta nem lehetett megjavítani, gödör gödröt ér. Ha az autópálya erre haladna, azt jelentené, hogy hamarabb jutnánk mi is innen el, s hátha ezért a mi útjainkat is végre rendbe teszik.

 

Aszalos Kinga: – Egy autópálya ablak a nagyvilágra. Hozzánk is várhatóan többen jönnek majd el, és ez az idegenforgalmat is fellendíti. Van, amit megmutatni másoknak, hiszen szépek a tájaink, gazdag a kultúránk. A közlekedés, az infrastruktúra fejlesztése mindenképpen fellendülést jelent.

 

Moréh Timea: – Reméljük, több lesz a munkahely is, hiszen a fiatalok elmennek tőlünk. A mezőgazdaság már nem jelent megélhetést, ezért csakis a korszerű gazdaság, a gyors közlekedés jelentheti a jövőt. Az autópálya is lehetőség arra, hogy mi is valóban felzárkózzunk Európához.