2021. március 7., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem sikerült elmozdulnia a tabella utolsó helyéről a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapatának a visszavágók első buboréktornája után, amelyet Medgidián rendeztek. Predrag Zucović csapatának ugyan mentségére szolgálhat, hogy a tabella első öt helyezettje közül kettővel találkozott, a vereségek mikéntjére azonban nincs pardon: a két mérkőzésen ti. szégyenletes módon mindösszesen egyetlen játszmát sikerült megnyerniük!

Az újonnan érkezett kanadai válogatott játékos, Andrea Markovic sem sokat segített a házigazdák elleni összecsapáson, amelyet az ősszel sikerült legyőzniük a marosvásárhelyieknek. A CSU Medicina időnként egészen szépen játszott ezen a mérkőzésen, a jó sorozatokat azonban könnyű hibák sora követte, és ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Különösen a játszmák végén érződött a marosvásárhelyi játékosokon az önbizalom hiánya és a megfelelési kényszer okozta görcs, hiszen mégiscsak az utolsó helyen állnak. Ezek a hibasorozatok a Bákó elleni második meccs első két játszmájában is előjöttek, csak a harmadik játszmában tudták felvenni a harcot az 5. helyen álló bákói csapattal. 2:1-es játszmaállásnál pedig akár meg is fordulhatott volna a meccs, de a negyedik szettet egy furcsa közjáték zavarta meg. 8:8-nál a jegyzőkönyvet vezető asztaltól forgási hibát jeleztek, és a marosvásárhelyi kispad magyarázatai és tiltakozása ellenére elvettek két pontot a Medicinától, sőt, az erélyesebb vitatkozás miatt Predrag Zucović egy büntetőpontot is kapott, így egy tollvonással 8:8-ról 6:9-re változott az állás! Bár ekkor sem volt még veszve minden, hiszen fordított a CSU Medicina, és 18:16-ra vezetett, 20:20-nál azonban két hosszú labdamenetet balszerencsésen elveszített, az utolsó pontokra pedig lélektanilag összeomlott.

A következő buboréktornát február 5-7. között rendezik, Marosvásárhely ezúttal házigazda lesz, és az első nap a CSO Voluntari, két nappal később pedig a Bukaresti Dinamo lesz az ellenfele. 


Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály: CSM Medgidia – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:22, 25:20, 25:19)

Medgidia, Iftimie Ilisei csarnok, zárt kapu. Vezette: Florin Dimachi (Galac), Octavian Diaconiță (Karácsonkő). Ellenőr: Marian Stoica (Bukarest).

Medgidia: Ariton, Petra, Matei, Miron, Cojocaru, Ordeanu. Liberó: Albu. Cserék: Gogić, Vasilică, Hodorogea.

CSU Medicina: Pavlović, Alsten, Cvijović, Ioan, Mitrovic, Jovanović. Liberó: Witt. Cserék: Szimonija, Axinte.


Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály: Bákói Știința – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:1 (25:19, 25:21, 23:25, 25:20)

Medgidia, Iftimie Ilisei csarnok, zárt kapu. Vezette: Octavian Diaconiță (Karácsonkő), Florin Dimachi (Galac). Ellenőr: Marian Stoica (Bukarest).

Bákó: Veljković, Guncseva, Koleva, Faleș, Kasprczak, Čikiriz. Liberók: Ciucu, Dzikowicz. Cserék: Ciocian, Mătanie, Dițu.

CSU Medicina: Pavlović, Gerçek, Cvijović, Ioan, Mitrovic, Jovanović. Liberó: Witt. Cserék: Alsten Szimonija.


Eredményjelző

Az első két nap eredményei a hetedik buboréktornán:

Medgidia: CSM Medgidia – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0, Marosvásárhelyi CSU Medicina – Bákói Știința 1:3.

Târgoviște: CSM Târgoviște – Kolozsvári U-NTT Data 3:0, Kolozsvári U NTT Data – CSO Voluntari 1:3.

Pitești: FC Argeș Pitești – Bukaresti Rapid 2:3, Bukaresti Rapid – Galaci Belor 2:3.

Balázsfalva: Balázsfalvi Alba Volei – Bukaresti Dinamo 3:0, Bukaresti Dinamo – CSM Lugos 2:3.


Kanadai válogatott az új csapattag

Andrea Markovic váltja Danijela Džakovićot a marosvásárhelyi keretben a téli szünetben. A Szlovéniába távozott szélső ütő helyére Kanadából sikerült helyettesítőt találni. Andrea Markovic délszlávos neve ellenére Toronto külvárosában, Missasaugában született 1999-ben, 21 esztendősen már a kanadai válogatott tagja. A kanadai röplabda egyik legnagyobb tehetségének tartják, ez az első profi szerződése. A 187 cm magas ütő korábban az Egyesült Államokban, a Buffalo University és az Arizona State University csapataiban pallérozódott. A medgidiai tornán 5-5 ponttal járult hozzá csapata eredményéhez.