2024. july 5., Friday

Marosvásárhely

Közlemény

• 2012-06-04 16:52:46

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Maros megyei szervezete a nemzeti összetartozás napján jövőbe tekintésre ösztönzi az erdélyi magyarokat. A trianoni békediktátum évfordulója történelmünk egy olyan tragikus momentuma, amely új élethelyzetet teremtett a Kárpát-medencében élő magyar közösségek számára. Azóta nagyon nehéz időszakokat vészeltünk át mi, erdélyi magyarok is. Erőfeszítéseink azonban mára meghozták gyümölcsüket, visszaszereztük közösségi és egyházi tulajdonunk nagy részét, anyanyelven tanulhatunk és élhetünk, ápolhatjuk nemzeti identitásunkat és lassan közjogi értelemben is közösségi jogokat szerzünk.

Fogjunk össze mi, magyarok – erre bátorít nagyon sok Maros megyei, marosvásárhelyi magyar. A mi összefogásunknak egyetlen célja van, hogy magyar jövőnket és gyermekeink jövőjét itt, szülőföldünkön, Erdélyben építsük. Ehhez eszközünk a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, amely immár huszonkét éve képviseli itthon és a nagyvilágban magyar közösségünk érdekeit. Lépésről lépésre harcoltunk ki törvényi garanciákat erdélyi magyar közösségünk megerősítésére, biztonságos jövőjének megteremtésére. Ennek a harcnak azonban még nincsen vége, mindannyian tudjuk, hogy számos tennivalónk van.

A nemzeti összetartozás napja legyen intő jel számunkra. Most félre kell tennünk a viszálykodást, a széthúzást és új magyar egységet kell teremtenünk. Az előttünk álló idei választások kihívását tekintsük magyar közösségünk esélyének.

Múltunk tapasztalatai szolgáljanak alapul jövőnk építésére!

Az RMDSZ Maros megyei szervezete