2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A legutóbbi bajnoki kudarcok lélektani terhével utazott Kolozsvárra a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata, a Románia-kupára. Más célkitűzése itt aligha lehetett, mint rendezni a sorokat a bajnoki folytatás előtt, amelytől az élvonalbeli helye függ.

Nem segítette ezt a célkitűzést, hogy a nyolcaddöntőbeli ellenfele, a CSM Medgidia nem jelent meg Kolozsváron, koronavírusos fertőzéses esetekre hivatkozva. A negyeddöntőben ugyanis a többszörös bajnok és az idén is legfőbb bajnokesélyes Balázsfalva volt az ellenfele. A megilletődöttség meg is látszott a játékán az első játszmában, csak a két további szettben volt néha egyenlő ellenfele a bajnoknak. Végül azonban a tapasztaltabb ellenfél akarata érvényesült, amely nemcsak ezt a mérkőzést nyerte meg, de tegnap a Románia-kupát is elhódította. 


Jegyzőkönyv

Női röplabda Románia-kupa, negyeddöntő: Balázsfalvi Alba Volei – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:9, 25:16, 25:19) 

Kolozsvár, Horia Demian-csarnok, zárt kapus. Vezette: Lucian Năstase (Galac), Andrei Savu (Kolozsvár). Ellenőr: Alexandru Mureșan (Kolozsvár).

Balázsfalva: Baciu, Malkova, Antonijević, Aleksić, Marković, Milenković. Liberó: Popović (Spasenić). Csere: Rus.

CSU Medicina: Pavlović, Alsten, Cvijović, Gerçek, Axinte, Mitrovic. Liberó: Witt. Csere: Szimonija.


Eredményjelző

Női röplabda Románia-kupa, nyolcaddöntő: FC Argeș Pitești – Lugosi CSM 3:1, Galaci Belor – Kolozsvári U-NTT Data 3:0, Marosvásárhelyi CSU Medicina – CSM Medgidia 3:0 (hivatalból), Bukaresti Rapid – CSO Voluntari 3:2.

Negyeddöntő: Bákói Știința – Bukaresti Rapid 3:0, CSM Târgoviște – Galaci Belor 3:1, Balázsfalvi Alba Volei – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0, Bukaresti Dinamo – FC Argeș Pitești 3:1.

Elődöntő: CSM Târgoviște – Balázsfalvi Alba Volei 1:3, Bákói Știința – Bukaresti Dinamo 0:3.

Döntő: Balázsfalvi Alba Volei – Bukaresti Dinamo 3:0.

Fotó: a CSU Medicina közösségi oldala