2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 2016-os franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjének szombati ismétlését követően április 12-től bő egy hétig a 2017-es vizes világbajnokság legjavát tűzte műsorra az M4 Sport, így többek között az úszódöntők és a vízilabda-mérkőzések fergeteges hangulata újra megelevenedik a televízióban.

Az MTVA sajtóosztálya emlékeztet rá, hogy a héten a 2016-os Eb negyeddöntőinek, elődöntőinek, valamint a döntőjének közvetítésével ér véget a kontinenstorna felidézése az M4 Sporton, azonban a múltidézésnek még koránt sincs vége: felkészül a 2017-es budapesti vizes vb.

„A hazai rendezésű világbajnokság mely pillanatára emlékszel legszívesebben? Abban az évben adták át a Duna Arénát, ahol Hosszú Katinka 2 aranyérmet is nyert 200 és 400 méter vegyesben az ezüst (200 m hát) és bronzérme (200 m pillangó) mellett, a férfi-vízilabda-válogatott ezüstéremmel, a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd alkotta férfi 4×100 m gyorsváltónk pedig bronzéremmel zárta a tornát. Magyarország kilenc éremmel a 9. helyen végzett az éremtáblázaton. Az M4 Sport a magyar sikerek mellett a vizes vb legjavából ismétel” – áll a közleményben.

Húsvétvasárnaptól bő egy héten át minden nap 18.30-tól az úszó középdöntőkkel és döntőkkel kezdődik a múltidézés, az esti órákban pedig a vízilabdáé lesz a főszerep. Az első férfi-vízilabdamérkőzésre hétfőn 21 órakor kerül sor, amikor a magyar közszolgálati sportcsatorna a Magyarország – Olaszország találkozót vetíti. A Franciaország – Magyarország csoportmeccset kedden, a Magyarország – Oroszország negyeddöntőt szerdán, a Magyarország – Görögország elődöntőt pénteken, a Magyarország – Horvátország döntő közvetítését vasárnap 20.30-kor tűzték műsorra. A női válogatott első, Görögország elleni találkozójára április 16., csütörtök este 9 óráig kell várni, míg az 5. helyért Olaszországgal folytatott küzdelmet pénteken 21 órakor láthatják a nézők az M4 Sporton.

A magyar közszolgálati sportcsatorna a 2016-os Eb-szereplés után a legemlékezetesebb labdarúgó-, kosárlabda-, kézilabda- és jégkorongmeccsek mellett a 2017-es vizes vb legjobb pillanatainak újraélésével kíván hozzájárulni a hétköznapok és hétvégék változatosságához. 

„Érdemes továbbra is követni az M4 Sport kínálatát, ugyanis, bár az idei olimpia elmarad, az ötkarikás játékok magyar sikereinek felidézése nem marad el az elkövetkező időszakban. Az igazi bajnokok nálunk vannak, #éldátújra” – zárul a közlemény.