2021. március 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Összesen tizenkét korszerű osztálytermet bocsáthattak iskolakezdéskor 350 gimnazista rendelkezésére, nemsokára műfüves pályát is létesítenek az udvarra.

Az idei tanévet a marosvécsi diákok felújított iskolában kezdhették. Az önkormányzat tavaly feliratkozott arra a várólistára, amelyet a tanfelügyelőség közvetítésével az oktatási minisztériumhoz nyújtottak be az oktatási intézmény rehabilitációs munkálatainak támogatására. A típustervek kivitelezését világbanki kölcsönnel valósították volna meg. A beruházás 700.000 lej lett volna, azonban a gazdasági válságra hivatkozva ezt a pénzösszeget nem kapta meg a település. A polgármesteri hivatal saját költségvetéséből mégis elvégezte a szükséges munkálatokat, igaz, az előző terv módosításával nem került 280.000 lejnél többe a beruházás. Ebből lecserélték a tetőt, termopán nyílászárókat tettek, kiépítették a belső illemhelyeket. Összesen tizenkét korszerű osztálytermet bocsáthattak iskolakezdéskor 350 gimnazista rendelkezésére. Nemsokára műfüves pályát is létesítenek az udvarra.

Ha ennyiből ugyanazt sikerült kivitelezni, akkor joggal tehetjük fel a kérdést, hogy mire költhették volna a szaktárca által koordinált munkálatokra szánt többi összeget, máshol miért kerül olyan sokba az oktatási intézmények felújítása?